Hoppa till huvudinnehållet

Oklart när badhuset öppnar – kommande besiktningar blir avgörande

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Det går framåt, men flera olika omständigheter gör att renoveringen av simhallen dels har dragit ut på tiden, dels fortfarande har ett osäkert öppningsdatum.
Det går framåt, men flera olika omständigheter gör att renoveringen av simhallen dels har dragit ut på tiden, dels fortfarande har ett osäkert öppningsdatum. Foto: Daniel Olausson

Det är ännu oklart när den renoverade simhallen kan komma att öppna igen.

En besiktning i slutet på månaden blir avgörande för fortsättningen.

– Är den okej så är det bara att köra vidare, säger Conny Meijer, fastighetschef på Hagfors kommun.

Ny tidsplan för badhuset: ”November eller december”Klart: Han sköter driften när badhuset öppnar i höst

Det har snart gått lite drygt 2,5 år sedan Hagforsbadet stängde för den renovering som av flera olika anledningar dragit ut rejält på tiden jämfört med ursprungsplanen.

Nu börjar vi närma oss den decembermånad som kommunen satte upp som nytt mål i augusti och det råder fortfarande lite oklarheter kring när renoveringen beräknas vara helt färdig.

Många olika delar har helt enkelt blivit fördröjda av anledningar utom kommunens kontroll, förklarar Conny Meijer.

– Vi hade ju svårigheter med att få en plattsättare på plats. Den var inte klar förrän i juli och det krävdes en viss organisation för honom också. Sedan har vi även haft problem med leveranser där det har varit väldigt lång leveranstid på allting, säger han och berättar om upp till tredubblade leveranstider.

– Så det har varit mycket som skjutit på tiden och vi har varit lite hjälplösa.

När man väl har kunnat arbeta har det dock rullat på bra, säger Conny Meijer som berömmer alla medarbetare för inte minst den förståelse man har visat.

Badhuset i Hagfors har genomgått en omfattande helrenovering sedan det stängde under sommaren 2019.
Badhuset i Hagfors har genomgått en omfattande helrenovering sedan det stängde under sommaren 2019. Foto: Daniel Olausson

Klart är att man definitivt är inne på sluttampen, men exakt hur nära en slutbesiktning man är för tillfället vågar han inte riktigt sia om. Delbesiktningen den 26 november blir helt enkelt mer eller mindre avgörande för fortsättningen.

– Mycket hänger på den och hur den ser ut. Är den okej så är det bara att köra vidare och göra allt färdigt för att få till en slutbesiktning så fort som möjligt.

Och om den inte är okej?

– Det får vi ta ställning till efter delbesiktningen hur vi går vidare.

Artikeltaggar

Bostad och byggenConny MeijerHagforsHagfors bad & wellnessSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.