Positivt att rusta byggnaderna på Skutberget!

Insändare
PUBLICERAD:
Att det blågröna styret i Karlstad satsar på Skutberget är bra – men varför dröjer investeringarna?
Foto: Helena Karlsson
Lyssnade den 8 november på Sveriges Radio P4 Värmland från Skutberget, då den ”blågröna majoriteten” presenterade planerna för Skutberget.

Exempelvis berättade Monika Bubholz (MP), att de nu tagit beslut att rusta upp byggnaderna på Skutberget: motionscentralen och Skutbergsgården. Fintatorps gård, håller kommunen redan på att rusta upp. Totalt handlar det om tre byggnader man vill renovera och ställa i ordning för allmänheten och föreningsverksamhet.

Allt detta är mycket bra, men det som både förvånar, men framför allt bekymrar mig, är att pengar för att rusta upp motionscentralen och Skutbergsgården, tidigast kan komma i kommunens budget för 2023.

Om man följer denna plan, kommer byggnaderna inte att vara färdigrenoverade förrän 2024 eller i sämsta fall 2025.

Bubholtz påpekade att det handlar om skattebetalarnas pengar och man måste hushålla med dessa. Därför är det billigare att renovera, än att bygga nytt. Jag anser att det dessutom förmodligen är billigare att rusta under 2021/2022 än längre fram.

Var kan man hämta pengar tidigare än i budgeten för 2023?

Jo, kommunen har ju redovisat en vinst på drygt 300 miljoner under föregående verksamhetsår. Varför kan man inte använda några miljoner av dessa pengar och så fort som möjligt påbörja renoveringen av motionscentralen och Skutbergsgården?

Då kanske dessa byggnader redan under senare delen av 2022, kan vara färdigrenoverade!

Jag anser att det handlar om att verkligen visa vilja och det kan de politiska företrädarna verkligen göra genom att prioritera renoveringen av motionscentralen och Skutbergsgården – detta genom omgående påbörja renoveringarna av dessa!

Torsten Jarnstam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.