Hoppa till huvudinnehållet

Anställd vill försätta krogen i konkurs: ”Ser det som min enda utväg”

Publicerad:
– Jag har inte fått lön sedan krogen stängde. Jag har inte heller blivit uppsagd. Därför ser jag konkurs som min enda utväg, säger den anställde på Rönnebergs sjökrog.
– Jag har inte fått lön sedan krogen stängde. Jag har inte heller blivit uppsagd. Därför ser jag konkurs som min enda utväg, säger den anställde på Rönnebergs sjökrog. Foto: Mats Zetterberg

En anställd har gjort en konkursansökan mot Rönnebergs Sjökrog. Orsaken är uteblivna löner.

– Jag har inte fått lön sedan krogen stängde den 30 juli i år. Jag har inte heller blivit uppsagd. Därför ser jag det här som min enda utväg, säger den anställde som vill vara anonym.

Hon har jobbat på sjökrogen sedan september 2019 och har en utestående lön på totalt 75 400 kronor plus semester. Hon har försökt fråga arbetsgivaren om utbetalning av lön och att få bli uppsagd. Det blir inga svar mer än att bolaget "ska sättas i konkurs inom kort och då blir det lönegaranti".

Oroligt att inte veta

– Det är oroligt att inte veta om jag får ut min lön, även om jag har ett annat jobb nu med inkomst, säger hon.

Den 3 augusti i år fick Rönnebergs Sjökrog nya ägare. Den anställdes uteblivna löner var både innan dess och efter. Den nye ägaren heter Stefan Gustavsson med adress i Forshaga.

– Jag har hört talas om problemet, ryktesvägen. Det känns nervöst. Det är andra som sköter allt åt mig så. Just nu vet jag inte om den öppnar igen eller om det blir konkurs, säger Stefan Gustavsson.

Har planer för sjökrogen

Hans plan var inte en konkurs. Han tänkte äga sjökrogen och låta några av sina vänner driva den.

– Vi får se om det fortfarande är möjligt, säger Stefan Gustavsson.

Rönnebergs sjökrog ligger på Garnisonsvägen vid det tidigare regementet.

Får bygga ny restaurang i Presterud

Artikeltaggar

KonsumentKristinehamns kommunPresterud

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.