Vi har testat yoga för första gången i livet

Krönikor
PUBLICERAD:
När vi var på spa i Sunne, testade vi för första gången någonsin yoga. Det var spännande men svårt. Det svåraste var att som nybörjare kunna alla rörelser och samtidigt andas lugnt.

Vi försökte kika på yogainstruktören för att hänga med men då tappade man fokus. Hon berättade under passet hur vi skulle göra rörelserna men det var svårt att förstå vad hon menade. Rörelserna var bland annat hunden, katten och barnet.

Det fanns flera anledningar till varför vi testade yoga. En var att det ska vara avslappnande. En annan var att jag med min huntingtonsjukdom har problem med balansen och den kan man träna upp med yoga.

Min fru hade lite fördel mot mig. Hon har tränat karate för många år sedan och kände igen en del moment som hon använde i uppvärmning.

Då undrar ni säkert vad vi tycker om det nu. Dagen efter var jag stel i hela kroppen men inte värre än att jag kan tänka mig göra det igen. Det beror nog främst på ovanan. Avslappnad och i balans känner jag mig inte heller men det behövs upprepade yogapass för det.

Vi har en yogamatta hemma sedan tidigare och yogainstruktören har lagt ut filmer man kan följa på spats hemsida. Så det lutar starkt åt en fortsättning på hemmaplan.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.