Hoppa till huvudinnehållet

Storleken knäckfråga när ny idrottshall byggs: ”Skolan har akuta behov”

Publicerad:
Den gamla idrottshallen på Skäggebergsskolan i centrala Sunne är i stora renoveringsbehov och beslut finns sedan tidigare om att en ny ska byggas.
Den gamla idrottshallen på Skäggebergsskolan i centrala Sunne är i stora renoveringsbehov och beslut finns sedan tidigare om att en ny ska byggas. Foto: Daniel Olausson

Idrottshallen på Skäggebergsskolan ska bytas ut.

Var, till vilken kostnad och framför allt hur stor den ska bli – det ska Sunne kommun reda ut nu.

– Storleken kommer vara den stora frågan, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Att den slitna idrottshallen ska förvandlas till ett minne blott är alla överens om. Redan till det här året hade politiken satt undan pengar till en ny idrottshall, men projektet har dragit ut på tiden och en av de viktigaste stötestenarna har varit just hur stort man ska bygga.

Bland annat det önskar kommunstyrelsen få klarhet i nu när förvaltningen ges i uppdrag att arbeta fram ett underlag som politiken sedan kan ta ställning till.

Det är främst två aspekter man får med sig in i förstudien – byggnaden ska vara i trä, och det är skolans behov som ska tillgodoses i första hand.

– Men det är viktigt här att dialogen är god och att vi får upp alla de här delarna innan vi får se vilket projekt det landar i, säger Tobias Eriksson.

Det är om storleken på den nya idrottshallen debatten handlat. Bland annat det ska redas ut nu i den nyss beslutade förstudien.
Det är om storleken på den nya idrottshallen debatten handlat. Bland annat det ska redas ut nu i den nyss beslutade förstudien. Foto: Daniel Olausson

Det har inkommit medborgarförslag på ärendet, bland annat ett som visar hur det skulle vara möjligt att bygga en fullstor idrottshall på området. Vilket är det idrottsföreningarna i Sunne förespråkar.

– Och förvaltningen vet ju vad förslaget innebär, och det ska de ta hänsyn till, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C).

När ska utredningen återkoppla till politiken?

– Egentligen var det med i budget redan i år, men vi vill åtminstone få igång en byggnation under första halvan av nästa år, för det är akuta behov skolan har och det är att skolan behöver ha ändamålsenliga lokaler som styr behovet. Så vi vill se en snabb behandling, men det viktigaste är att det blir rätt och bra.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKristina LundbergPolitikSkäggebergsskolanSkola och utbildningSunneTobias Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.