Livet är bättre utan fotboll

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under de senaste fem åren, vi skulle också kunna kalla dem ”sedan jag träffade min sambo”-åren, har fotbollen tagit en större och större plats i mitt liv. På gott och ont, har jag tänkt. Men jag har börjat inse att det nästan bara är ont.

Förr, alltså för lite mer än fem år sedan då, visste jag vilka de största fotbollsstjärnorna var, jag kände till några lag och jag kunde väl obrytt titta på El Clásico om jag behövde. Mer än så var det inte. Jag kan till och med erkänna att jag var en av de som gnällde på hur långsamt fotboll gick jämfört med hockey och hur känsliga alla spelare var som kastade sig på marken efter att ha petat på varandra.

Sedan kom han, sambon, in i mitt liv och snart därefter kunde jag rabbla hela laguppställningen i Chelsea, jag betalade egna pengar för att faktiskt gå på en match på Stamford Bridge och jag hittade mina egna lag att störa mig på (Burnley, Newcastle och Tottenham – må era matchresultat för evigt alltid brinna). Därifrån har min kunskap, och mitt engagemang, vuxit successivt för varje år som har gått.

Det här låter ju inte så himla farligt, jag hör det. Men det här handlar inte bara om att bli lite irriterad när Burnley fegparkerar bussen framför målburen eller när Son och Kane dundrar fram utan motstånd på plan. Det handlar om extrema, jag repeterar, e x t r e m a och orimliga känslor.

Det handlar om adrenalinkickar och skak-attacker när Jorghino ser för kaxig ut inför en avgörande straff, gråtfest när ungdomstalangen Chalobah gör mål i sin Premier League-debut och, ja, ännu en gråtfest när Rüdiger rusar in i publikhavet för att fira ett oväntat mål.

Den här kroppen orkar bara en viss mängd känslor och humörsvängningar och de senaste fem åren har det blivit på tok för mycket.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.