Hoppa till huvudinnehållet

Toppkväll på Axevalla för Carl Johan Jepson

Publicerad:
Tre gånger fick Carl Johan Jepson segerdefilera på Axevalla.
Tre gånger fick Carl Johan Jepson segerdefilera på Axevalla. Foto: Mikael Solberger

Carl Johan Jepson fick segerdefilera tre gånger om när Axevalla arrangerade travtävlingar under tisdagskvällen.

Först ut var Orlando som spurtade till vinst i V5-avslutningen. Det är Gävletränaren Fredrik Wallin som är mannen bakom stoet som funnit en härlig höstform. Triumfen var hennes andra i följd, togs på 1.14,8/2 160 meter och gav 25 000 kronor i belöning.

Lika mycket fick Jepsons andra segergods Above Art som vinnare i lägsta klassen. Efter att inlett med en sjätte- och andraplats fick From Above-dottern som tränas av Josefine Ivehag nu till det så pass att segern kunde bärgas, om än på beskedliga 1.20,5/2 140 meter.

Jepsons triumfer kom faktiskt i de tre sista loppen för kvällen. Han stängde butiken med Mikael Fellbrandts Harry Dynamit som vann P 21-loppet efter en stark avslutning.

Ulf Stenströmer räknade hem karriärens 999:e tränarseger då Staro Playmate vann körsvensserien i lag med Emil Engvall. Redan under onsdagskvällen kan tusende tränarsegern bärgas då Stenströmer startar fyra hästar på Åby.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonTravUlf Stenströmer

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.