Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors ny serieledare efter seger

Publicerad:
Munkfors vann mot Hallsberg
Munkfors vann mot Hallsberg

Det blev 9-1 (4-0, 2-0, 3-1) hemma för Munkfors mot Hallsberg i söndagens match. Därmed är laget serieledare i HockeyTvåan västra B herr, en poäng före Åmål, efter nio spelade matcher. Hallsberg ligger på elfte plats i tabellen.

– Det är klasskillnad idag. Tyvärr tycker jag att domaren tappar kontrollen tidigt och det får matchen lida av, kommenterade Munkfors tränare Olof Nilsson.

Hallsbergs assisterande tränare Thomas Olofsson tyckte till om matchen:

– Vi möter seriens bästa lag och är inte vakna i första perioden. Jag tycker att vi spelar upp oss, även om Munkfors är bättre. Vi har en del att jobba på och har två viktiga matcher nästa vecka. Kvällens match är inte mycket att säga om, Munkfors är bättre.

Munkfors har nu sex raka segrar. Hallsberg har fyra förluster i rad.

Munkfors dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Viktor Nilsson-Westlund, Alexander Andersson, David Henriksson och Viktor Chragin Hansson. Det var bara början för Munkfors. Munkfors gjorde två mål i andra perioden och gick från 4-0 till 6-0. Munkfors dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.25 genom Robin Johannesson, och gick upp till 8-0 innan Hallsberg svarade.

Innan matchen var över hade Munkfors gjort hela 9-1.

Snackisen var att Munkfors Johan Berntsen stod för fyra poäng, varav ett mål, David Henriksson gjorde två mål och totalt tre poäng, Viktor Chragin Hansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Viktor Nilsson-Westlund gjorde två mål och totalt tre poäng och Erik Byström Johansson hade tre assists.

Nästa motstånd för Munkfors är Grums. Hallsberg tar sig an Arvika hemma. Båda matcherna spelas onsdag 3 november 19.00.

Artikeltaggar

HallsbergHockeyTvåan västra BIshockeyMunkforsMunkfors Arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.