Hoppa till huvudinnehållet

Frågetecken för mittbacken – men Stora Valla har fått grönt ljus

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Sebastian Ohlsson missade söndagsträningen och är ett frågetecken inför matchen mot Blåvitt.
Sebastian Ohlsson missade söndagsträningen och är ett frågetecken inför matchen mot Blåvitt. Foto: Patrik Söderström/TT

Degerfors kommer spela måndagens match mot IFK Göteborg på Stora Valla.

Då förväntas det bli publikfest i östra Värmland samtidigt som ett frågetecken finns i brukslagets trupp.

– Som tur är har vi en bred och bra trupp, säger tränaren Andreas Holmberg.

Efter hemmamatchen mot Elfsborg i torsdags förra veckan har det varit osäkert om Stora Vallas gräsmatta höll för spel även mot IFK Göteborg.

Men under helgen har planen inspekterats och åtgärder har gjorts för att göra underlaget så spelbart som möjligt.

På söndagskvällen bekräftade klubben att gräsmattan är i speldugligt skick.

Tidigare under söndagsförmiddagen var cirka 2 700 biljetter sålda till matchen, innan det blev klart med spelplats.

Degerfors förväntar sig ett stort tryck efter att Stora Valla fått klartecken och det kommer med största sannolikhet bli en publikfest på läktarplats där även 300 blåvita fans kommer vara på plats.

– Det betyder jättemycket, det är där vi vill spela och framförallt vill vi spela inför vår hemmapublik. Men hur det än hade blivit vill vi göra en bra prestation. Nu hoppas jag det blir en härlig fotbollsfest som senast mot Örebro. Då tycker jag att våra supportrar bar oss fram till tre poäng, jag hoppas på ett minst lika bra stöd denna gång, säger Andreas Holmberg.

Stod över träningen

Men en som kan få uppleva dramatiken från TV-soffan är Sebastian Ohlsson.

Degerfors mittbacksgeneral fanns inte med på söndagsträningen då han kände sig halvkrasslig.

Ohlssons medverkan avgörs under matchdagen.

– Skulle han inte kunna vara med har vi andra som kan kliva fram och axla den rollen. Vi har en bra och bred trupp och har den ynnesten att kunna ersätta egentligen vilken spelare som helst. Men självklart hoppas vi Sebastian kan vara med, säger Holmberg som där emot får tillbaka Christos Gravius efter avstängning.

Fem lag inblandade

I lördags blev det klart att Östersund åker ur allsvenskan efter förlusten mot Varberg. Kollar man på tabellen betyder det att det är åtta lag som gör upp om att undvika den negativa kvalplatsen.

– Som alla säger så står det mellan Varberg på åttondeplats och Örebro på 13:e plats. Alla lag där emellan är inblandade i bottenstriden och som ni ser är det jäkligt tajt. Man har egentligen ingen aning om hur många poäng som som krävs för att vara säker, men vi ska göra allt för att roffa åt oss så många som möjligt.

Hur ser du på den här matchens betydelse?

– Alla fem matcher som är kvar är jätteviktiga. Det finns ingen match som inte är viktig utan vi krigar för att ta tre poäng i de som är kvar. Oavsett vilket lag vi möter ska vi gå för seger. Det är bara att tuta och köra.

Vad blir viktigast från er sida?

– Helheten. Framförallt att vi hanterar Göteborgs omställningsspel de gånger vi tappar boll, då är de farliga. Lyckas vi hantera de egna bolltappen är det mycket vunnet. Försvarar vi oss på fasta situationer är det också mycket vunnet. Sedan vill jag att vi spelar vårt rörliga och fantasifulla anfallsspel, då tror jag att kommer göra en bra match.

Så är läget i IFK Göteborg: Berg klev av träningen med en känning

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergChristos GraviusDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgSebastian OhlssonStora Valla

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.