Replik: Ordnad avveckling av Klaralab

Insändare
PUBLICERAD:
”Vi vill, bör och ska i första hand fokusera på vår kärnverksamhet: tillgänglig tandvård med bästa vårdkvalitet”, skriver Värmlandssamverkan.
Foto: Martina Holmberg / TT
Svar på insändaren ”Ska Klaralab avvecklas?”

Vi i Värmlandssamverkan (M, C, SiV, KD, L & MP) känner också stor sympati med personalen på Klaralab, och från presidiet i hälso- och sjukvårdsnämnden har vi också träffat personalen.

Beslutet är inte lätt. Flera av oss i Värmlandssamverkan har också tidigare besökt verksamheten på plats. En verksamhet som betytt mycket genom åren och som varit en stolthet för Värmland. Till skillnad mot Anders Skogberg har vi dock tagit till oss informationen i sin helhet från utredningen, samt från dialoger med personal och ledningen. Inte minst de delar som handlar om omvärldsspaningar och kring den snabba utvecklingen, nu och framåt av branschen. En utvecklingstakt som kräver stora innovativa och branschmässiga ”muskler” och tillgång till framtida kompetens, vilken vår offentligt styrda verksamhet har sämre förutsättningar att matcha. Därför har vi landat i beslutet att på ett ordnat sätt avveckla verksamheten.

Vi vill, bör och ska i första hand fokusera på vår kärnverksamhet: tillgänglig tandvård med bästa vårdkvalitet. Vi vill att verksamheten fortsatt ska vara fria att upphandla och välja varifrån de ska köpa in produkter till värmländska patienter för att nå bästa möjliga medicinska och patientupplevda kvalitet och effektivitet för skattekronan. Vi tackar personalen för gott arbete genom åren, och kommer att följa att den ordnade avvecklingen sker på bästa sätt.

För Värmlandssamverkan

Fredrik Larsson (M)

Stina Höök (M)

Ola Persson (C)

Marianne Utterdahl (SiV)

Elisabeth Kihlström (KD)

Eva Julin Dombrowe (L)

Jesper Johansson (MP)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.