Hoppa till huvudinnehållet

Värmländske MP-toppen invald i partistyrelsen: ”Jag är hedrad”

Publicerad:
Reporter Fredrik Erlandsson
Fredrik Erlandsson
fredrik.erlandsson@nwt.se
Karlstadspolitikern Torbjörn Nilsson (MP) är sedan partikongressen den 16 oktober invald i partistyrelsen.
Karlstadspolitikern Torbjörn Nilsson (MP) är sedan partikongressen den 16 oktober invald i partistyrelsen. Foto: Miljöpartiet

Torbjörn Nilsson (MP), ordförande i miljönämnden i Karlstads kommun, blev under Miljöpartiets kongress invald i partiets styrelse.

– Jag är hedrad att få vara en del av det lag som ska leda partiet inför valet, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Miljöpartiets kongress för 2021 hölls som så mycket annat digitalt. Bland annat valdes partistyrelsen för de kommande två åren. Nio personer, däribland högprofilerade namn som Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnke och riksdagsledamoten Rasmus Ling, fick fortsatt förtroende.

Ny i partitoppen är däremot Torbjörn Nilsson, politisk sekreterare för MP Värmland, ledamot i kommunfullmäktige och ordförande för miljönämnden i Karlstads kommun.

– Jag är hedrad att få vara en del av det lag som ska leda partiet inför valet, men även efter. Vi har en bra balans mellan kompetenser, mellan det lokala och riks, men även internationellt. Jag ser fram att kunna bidra med mitt perspektiv, säger Torbjörn Nilsson i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

MiljöpartietPolitikTorbjörn Nilsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.