Om vår utomjordiska förmåga att skräpa ned

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Inte nog med att vi lyckas skräpa ned och förorena vår egen planet. Nu är det dessutom stökigt ute i rymden också. Vad kommer härnäst, ska vi dumpa våra sopor på Månen?! Eller det kanske är därför vi ska till Mars...

Det finns över 130 miljoner bitar rymdskrot i omloppsbana runt jordklotet. Det är allt från verktyg till smådelar, men i och med att skräpet färdas i hiskeliga hastigheter kan även den minsta lilla skruv ses som ett pistolskott som kan borra sig igenom nästan vad som helst.

Det varnas för att vår stundande rymdålder, med allt fler resor bort från jordytan, lär späda på bråten än mer och inom en relativt snar framtid sätta så mycket skräp i omlopp att det rent av kan bli omöjligt att lämna planeten utan att träffas av skräpet.

Snacka om ett antiklimax. Och hur vår oansvarighet ställer till det än en gång. Ja, allt är förstås inte helt och hållet vårt fel men med fler kollisioner ovanför våra huvuden kommer allt mer skräp och skrotdelar färdas runt planeten.

Så om du hade tänkt lämna jordelivet, på ett mer praktisk sätt förstås, kanske du får tänka om.

Eller börja ta hand om ditt skräp.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.