Insändare: Alla vinner på permanenta uppehållstillstånd

Insändare
PUBLICERAD:
”Vi vill inte skicka våra vänner och gåvobarn till Talibanerna som testpiloter.”
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Som alltid har vi anledning att vara stolta över dessa ensamkommande flyktingbarn.

Driftiga, skötsamma, vänliga, pålitliga, hänsynsfulla, omtänksamma, arbetsamma kämpande ungdomar som trots alla svårigheter fortsätter. De positiva omdömena tar inte slut. Hyresvärdar, lärare och arbetsgivare är samstämmiga i sina lovord.

VF skrev i dagarna om de två killar som tillsammans med sina kompisar startat ett eget fotbollslag och som prisats av bland annat Rotary för gott ledarskap.

Sverige har berikats med så många nya undersköterskor, elektriker, montörer, lagerarbetare, restaurangfolk, kockar, snickare och så vidare.

Fler står beredda att bidra till ett Sverige som vi kan vara stolta över. Det som fattas är uppehållstillstånd och arbetstillstånd för de som fortfarande lever i ovisshet om de ska utvisas till Talibanerna eller inte. Migrationsverket funderar fortfarande på om Talibanerna kommer att straffa de ungdomar som befunnit sig i väst eller inte, om de ska dödas eller inte om de kommer tillbaka till Afghanistan från Sverige. Migrationsverket skriver att de vill avvakta och se vad som händer i Afghanistan. Vi vill inte skicka våra vänner och gåvobarn till Talibanerna som testpiloter. Vi vill inte skicka våra ungdomar mot en så fruktansvärt osäker framtid. Vi vill ha dem kvar här. Sverige behöver dem, de har rätt till ett liv!

Ge dem permanenta uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Det vinner vi alla på.

Klara Patzauer

Volontär Världen i Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.