Hoppa till huvudinnehållet

Succékväll på Solvalla för Kristian Lindberg

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Kristian Lindberg hade en kanonkväll på Solvalla.
Kristian Lindberg hade en kanonkväll på Solvalla. Foto: Malin Albinsson

Solvalla och Bjerke delade på V86-omgången under onsdagskvällen.

Kristian Lindberg skickade två hästar till Solvalla och det blev fina framgångar med en seger och en andraplats med hem till Årjäng.

I det allra första loppet på Solvalla gjorde Kristian Lindberg-tränade Valnes Mellow sin andra start i karriären. I debuten fick hon ge sig med knapp marginal och nu kom den första segern.

Från ett fjärdespår i volten tog Valnes Mellow ledningen tillsammans med Erik Adielsson och efter att de haft ett klart försprång hela vägen blev segern säker på tiden 16,1.

– En jättefin häst som var bra i ordning av Kristian som är fantastiskt duktig. Det var i princip bara en åktur för min del, hästen var tacksam och enkel och vann med krafter kvar, sa Erik Adielsson.

I V86-8 startade Lindberg Himalaya Sisu och hon blev favoritspelad. Erik Adielsson körde henne också och han avancerade fram utvändigt om ledande Thelma M.M. ut på slutvarvet. Himalya Sisu kopplade greppet en bit in på upploppet men kunde inte svara skrällen Bellis Frontline den sista biten.

Välförtjänt seger

Mikael J Andersson vann på V86 med North Dakota förra veckan och den här veckan blev det en ny seger när han vann den sjätte avdelningen med Bahama Passion. Hon har gjort mängder av bra lopp utan att få vinna men nu var det alltså dags.

Hon gjorde det efter en rejäl insats då hon satt i fjärde par utvändigt när Magnus Jakobsson fick öppna det första 1 500 meterna på 17,6 i spets med Fossens Wally. Bahama Passion kom med en snabb sista långsida och på upploppet avgjorde hon knappt mot Fossens Wally.

– Det var starkt gjort att hinna fram när det inte var något tempo i loppet. Jag trodde inte att det skulle gå men hon löste det. Bahama Passion gör alltid sitt och är en jättefin häst helt enkelt, sa Andersson.

Han hade även en andraplats i V86-2 med McGarret. Han avslutade bra efter ett lopp i rygg på ledaren men fick ge sig mot favoriten Eddy West.

Inledande favoritfall

Frode Hamre hade tre hästar till start i V86-1. Det blev seger men inte med favoriten Hulken Sisu som även om han fick en tuff inledning inte hade sin bästa dag när inte kunde svara Brage Hindö till slut.

I den tredje avdelningen blev det i alla fall favoritseger genom Force de Flandre. Hon tog ledningen utan problem och den enda lilla dramatiken i loppet var i utgången ur den sista kurvan där hon slarvade med aktionen en kort bit.

Övriga V86-vinnare var Banana Joe, Jaipur B.R. och Bellis Frontline. Åtta rätt gav 206 950 kronor.

Artikeltaggar

BjerkeKristian LindbergMagnus JakobssonMikael J AnderssonSolvallaTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.