Replik: Hållbar postutdelning

Insändare
PUBLICERAD:
Varannandagsutdelningen införs stegvis i hela landet.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Svar angående insändaren ”Den bortglömda landsbygden”, i VF den 1 oktober.

Tack för dina synpunkter. Ja, det stämmer att vi satsar på varannandagsutdelning. Med hälften så många brev att leverera och allt fler paket tar PostNord ansvar och anpassar sättet att dela ut. Den nya postutdelningen är en mer hållbar modell som innebär att våra brevbärare delar ut brev, tidningar och reklam varannan vardag. Paket och expressleveranser kommer varje vardag som tidigare.

Varannandagsutdelningen införs stegvis i hela landet. Under nästa år är det vår regions tur och vi kommer i god tid informera allmänheten om den nya postutdelningen. Jag vill verkligen betona att vi förbereder oss mycket noga för att klara av att hålla en fortsatt hög leveranskvalitet när varannandagsutdelningen har införts.

Leif Augustsson, distributionsområdeschef

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.