Äntligen har det mesta återgått till det normala

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Pandemin verkar snart vara över och de flesta restriktionerna har släppt. Det är jag väldigt glad över. Samtidigt saknar jag redan när det var gott om avstånd mellan kunderna när vi handlade på stormarknaden. Nu råder trängsel igen.

Det bästa med lättnaderna är att nu har alla som jobbat hemifrån, återgått till arbetsplatsen. Det gör att jag har fler att umgås med och prata skit med. Dessutom är det nu klart att, sådana som har varit utlokaliserade till Kristinehamn från Karlstad under pandemin, blir kvar. Dem har jag lärt känna mycket.

Ett annat plus är att vi kan börja med stora fikamöten på onsdagar. Då bjuder de på mackor och pratar om läget. Vi har en lista vilka som sköter köket varje vecka. Flera gånger har det flyttats om i skåpen för att göra det mer lättillgängligt. När jag har kökstjänst kan passa att stuva om igen efter eget tycke.

En tredje fördel är man privat kan umgås med fler. Vi behöver inte längre vara åtta på ett kalas och sprida ut gästerna under dagen.

Vi vågar inte åka utomlands än, trots att vi är dubbelt vaccinerade. I stället har vi bokat en vecka på ett spa i Sunne. Det blir nästas lika givande och lika dyrt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.