Insändare: Skutberget i malpåse

Insändare
PUBLICERAD:
Riv motionscentralen och låt sedan Skutberget växa igen, föreslår insändarskribenten.
Foto: Helena Karlsson
Intressant att se motståndarna till en utveckling och förädling av Skutberget nu grina upp sig med bister min och beklaga sig att det inte händer något på Skutberget.

Efter ha ägnat större delen av tiden åt att motarbeta all utveckling för medborgarna i form av överklaganden av lekplatser och klätterställningar för barn, parkeringar för större tillgänglighet och övriga planer och initiativ som bidrar till en trevlig och välkomnande plats. Det är nu dags för kommunen att lägga om strategin och förklara att Skutberget ska läggas i malpåse.

Riv därför omedelbart den gamla fula motionsanläggningen och den lika stygga Skutbergsgården. Dessa skulle aldrig ha byggts om Karlstadpartiet och Skutbergets vänner existerade när dessa beslutades. De överklaganden som dessa två parter satt i system skulle ha sett till detta.

Låt sedan området växa igen så området återgår över tid till hur det såg ut innan 1940-talet. Sly och björk bör nu få växa fritt, och badstränder grävas igen. Någon mänsklig aktivitet bör inte uppmuntras i området, förutom för arrendeägarna som får en garanti att för evigt vara kvar. Dessa åtgärder kommer över tid skapa en plats som kommer dra till sig många Karlstadbor och turister från när och fjärran. Och skapa många arbetstillfällen och inkomster till kommunen.

Inte gammal och gnällig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.