Sevilla i november kanske vore något

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vaccinerad som jag är börjar jag få reslusten tillbaka efter pandemin. Jag har inte varit utomlands sedan våren 2018 då jag besökte London för första gången.

Jag sneglar lite på Sevilla i november. Andalusiens huvudstad ska vara en vacker stad med många historiska byggnader. Min kunskapsbank begränsar sig än så länge till fortet Alcázar som jag mycket väl kan tänka mig att besöka. Men huvudnumret för en resa skulle i så fall bli ett annan borg, nämligen Olympiastadion. Samma arena som Spanien och Sverige spelade 0-0 på i EM i somras.

Söndagen den 14 november avslutar nämligen Janne Anderssons mannar gruppspelet mot hemmanationen i vad jag hoppas och tror blir en direkt avgörande match om en plats i VM-slutspelet 2022.

Innan jag lägger ner tid på att surfa efter fotbollsbiljetter, flyg och hotell vill jag se att det blir tre poäng mot Kosovo på lördag och Grekland på tisdag, även utan Zlatan Ibrahimovic. Georgien borta den 11 november räknar jag kallt med går vägen av bara farten.

Gruppsegraren har biljetten säkrad till Qatar. Blir Sverige tvåa väntar play off i mars tillsammans med övriga nio grupptvåor samt de två högst rankade lagen i Nations League, som inte slutar etta eller tvåa i sin VM-kvalgrupp. Tolv nationer som spelar om tre platser.

Det känns som en komplicerad och vansklig väg. Det blir betydligt enklare att boka plats i slutspelet redan på Estadio La Cartulja de Sevilla i november.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.