Hoppa till huvudinnehållet

Nya styrelsens första beslut: Att sparka vd:n

Publicerad:
Sunne fastighets AB får en ny vd, knappt ett år efter att Perra Hermansson anställdes.
Sunne fastighets AB får en ny vd, knappt ett år efter att Perra Hermansson anställdes. Foto: Daniel Olausson

Den nya styrelsen för Sunne fastighets AB hade sitt första möte på tisdagsmorgonen.

Där beslutades att sparka vd:n Perra Hermansson.

Beslutet fattades i oenighet där Henrik Lagerlöf (HS) både opponerade och reserverade sig.

– Det är inte så mycket att tänka om det egentligen. Det är så klart tråkigt att det har gått så här långt, men någonstans kommer man också till vägs ände, säger han.

Beslutet att entlediga Perra Hermansson utlöser också hans fallskärm, men huruvida det är det kritiserade avtal som tecknades i juli och som ger honom 36 månadslöner i avgångsvederlag är oklart.

– Man tog upp på mötet att man ska bestrida anställningsavtalet. De hävdar att det som vi skrev den 13 juli inte är giltigt och det vill man bestrida, så där tog de beslut om att ge Håkan (Thorell, ordförande) i uppdrag att driva den processen. Och där reserverade jag mig också, säger Henrik Lagerlöf.

Enligt det anställningsavtal som tecknades med Perra Hermansson när han först tillträdde har han en uppsägningstid om tolv månader, vilket inklusive sociala avgifter skulle kosta i trakterna kring 1,2-1,3 miljoner kronor att aktivera, att jämföra med den förlängning det beslutades om i det omtvistade mötet i juli vars kostnad landar på det tredubbla – runt 3,7 miljoner kronor.

Ekonomichefen tar över

Bolagets ekonomichef Niklas Jansson tar över som tillförordnad vd tills vidare.

– En person som jag upplever personalen känner sig trygg med, och som gör att vi får kontinuitet i arbetet, säger styrelseordförande Håkan Thorell.

Varför får Perra Hermansson sparken då?

– Det är egentligeni grund och botten för att vi har kunnat konstatera att det föreligger sådana meningsskiljaktigheter mellan ägarna och vd som gör att vi vill återskapa lugn och ro och förtroende. Sedan finns det detaljer i olika avseenden, men det är den stora grundläggande orsaken.

Bestrider avgångsvederlaget

Håkan Thorell bekräftar också att styrelsen bestrider Perra Hermanssons avgångsvederlag på 36 månadslöner, men på vilka grunder vill han inte avslöja.

– Jag tänker inte föregripa sådana förhandlingar och för inte den typen av diskussioner i media. Det räcker med att vi kommer bestrida avgångsvederlaget.

Artikeltaggar

Henrik LagerlöfPerra HermanssonPolitikSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.