Vattenfyllda källare och trädgårdar, och inte minst många uthus.
När Lerälven snabbt svämmade över på söndagskvällen var det flera älvnära fastigheter som drabbades.
Fortsatt risk för översvämningar: ”Största flödet på 20 år”Översvämning i fabrikslokal: "Vatten i hela lokalen”Flera larm om översvämning skapar oroMikael Persson, samhällsplanerare på Sunne kommun, var tidigt ute för en inspektion efter att ha fått höra att en lyktstolpe står under vatten.
– Jag tänker att vi har fortsatt arbete framför oss med att se över risker som uppstår i samhället med sån här problematik. Det är inte första gången Lerälven är så här hög, men vi måste fortsätta arbeta med den, säger han med vattnet forsande bakom oss.
Vattnet steg snabbt under söndagsdygnet och nådde sin kulmen under natten. Bara på någon timme och i takt med att dagsljuset lyst upp centrala Sunne på måndagsmorgonen har vattnet dragit sig tillbaka, förklarar ett flertal fastighetsägare som bor i närheten av den i centrum slingrande Lerälven.
– Jag köpte huset här 1977, och jag har aldrig sett Lerälven så här hög, säger Gunnar Johansson som varit vaken hela natten.
Han har öst vatten ur källaren ur det som numera är hans dotters hus, och är en av flera som fått hjälp med att pumpa bort vattnet under natten.
Han fascineras också över att det trots att man lade gummimattor över golvbrunnen i källaren och satte ett enormt tryck på dem, så slutade inte vattnet att sippra in.
– Om vi inte hade gjort något så hade det nog varit så här mycket, säger han och måttar en halv meter.
– Det gav sig aldrig. Nu hade vi pumpar, och jag har nog gått här med kanske hundra hinkar i trappen.
Har det varit så här förut?
– Ja, 1997, när bror min bodde här. Men då var han med direkt så han satte på stopp direkt. Men nu när jag kom hit så var det vatten i alla rum, och grejor.
Mikael Persson förklarar att han också dokumenterar den här översvämningen för framtiden. Sunne kommun har isolerat flera områden som man behöver jobba lite extra med.
– Sedan förut har vi jobbat kontinuerligt med erosionsskydd. Vi kraftiga flöden är det lätt att vattnet river med sig strandbanker eller älvkanter, men genom att lägga grova stenmassor så klarar sig i alla fall kanterna och det som står på dem. Det måste vi fortsätta jobba med, säger han.
– Och som du ser nu så är det ganska högt, och det måste vi också titta på. Så det är flera dimensioner av samma problematik.