Det var i alla fall inget svartjobb

Krönikor
PUBLICERAD:
Hur besviken har du varit som värst i jobbet? Mitt eget personliga rekord är nu så pass långt tillbaka i tiden att det kan återges. Ironiskt nog har det med breda leenden att göra.

Som murvel får man tidigt lära sig att högt uppskruvade förväntningar sällan leder till nåt gott. Jobb kan spräckas på 10 000 sätt och jag har prövat dem alla. Men den här grejen var nåt i hästväg.

Det började med att jag fick ett telefonsamtal av en man. Han presenterade sig bara med förnamn och var mycket hemlighetsfull, men lovade mig ett scoop om jag bara hade lite tålamod. Vad det handlade om? Nej, det kunde han inte berätta. Men det var hett!

Så där fortsatte det under bortåt ett halvårs tid – nya samtal, ständigt ökande entusiasm, men fortsatt lika luddigt och kryptiskt. Till slut stod det ändå klart att det handlade om en produkt. ”Fullständigt revolutionerande!” lovade mannen.

En dag hände det: jag fick en tid och en plats. Vi skulle ses i en – hälsokostbutik. Jag och fotografen inställde oss och hälsade på den mycket nöjde affärsmannen. Varpå han drog fram en liten burk.

– Titta på det här! sa han, och blottade ett vitt pulver. Han tog lite på ett finger och smetade ut det över sina tänder.

– De blir kritvita! Och det tar nästan ingen tid alls!

Mannens tänder var inte vita. Inte hans kollegas heller. Och nån artikel bidde det icke.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.