Tillbaka till det normala – eller?

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: VF
Då har nästan alla restriktioner i samhället hävts och tanken är att vi ska kunna börja leva som normalt igen. Gå ut och dansa och hänga i baren. Slippa hålla avstånd.

Just det där sista har jag ännu lite svårt för. Den här tiden med restriktioner, handspritande och hålla avstånd till andra människor har satt sina spår. I alla fall i mig, och kanske även i dig?

Om jag ska vara ärlig har jag aldrig sett så många innehållsförteckningar på varor som det senaste året. Paniken i mig så fort en annan människa närmat sig i en varugång i affären har fått mig att direkt vända mig inåt varorna, och hålla andan.

Jag har själv tänkt på mitt beteende och hur andra människor kanske ser på mig. Att vi i den här pandemin ser på varandra som pestsmittade.

Men nu ska jag alltså enligt restriktionerna kunna möta dig i affären – utan att stirra på innehållsförteckningen. Men vet du, jag tror att jag måste få vänja mig i det här. Sakta börja möta dig igen.

För just nu är den värld vi levt i sista tiden blivit normal för mig. Jag kommer fortsätta att sprita mina händer och jag kommer att hålla visst avstånd. Sedan är jag väl ändå glad för att vi börjar gå tillbaka till det liv vi hade innan corona. Jag längtar tills jag kan gå utanför dörren och bara få vara...

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.