Grattis på lättade restriktioner-dagen – du som är vaccinerad

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Foto: Ida Myrin
I dag är ingen vanlig dag för det är lättade restriktioner-dag hurra, hurra, hurra!

Ja, nog känns det lite festligt, håller ni inte med?

Från och med i dag tycker våra experter och folkvalda att det är helt okej att bjuda in en hembygdsgård full av folk för att fira 50-årsskivan. Eller gå på konsert och hoppa sig svettig bredvid massa folk man absolut inte känner.

Strykbrädan som du använt i brist på höj- och sänkbart skrivbord under hemmajobbandet kan du ställa tillbaka där den stod, oanvänd sedan 1997, för nu får du gå tillbaka till kontoret. (”Successivt” i alla fall. Fråga din arbetsgivare, jag kan omöjligt redogöra för exakt hur det ser ut där du jobbar.)

Vill du gå och heja på ditt lag? Gör det, statsministern har inga invändningar!

Minns ni förresten regeln om att vi bara fick äta i sällskap om en (1) vid serveringar som inte hade egen in- eller utgång? Jag kommer knappt ihåg hur den var formulerad, men strunt i det nu för den gäller ändå inte. Det är den 29 september 2021 och steg fyra i regeringens plan för avveckling av restriktioner är inledd.

Fast inte om du är frivilligt ovaccinerad, förstås.

Och det kan ju vara bra att komma ihåg.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.