Hoppa till huvudinnehållet

Giant Shadow en vinnare igen - efter 15 månader

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Björn Goop tränar Giant Shadow.
Björn Goop tränar Giant Shadow. Foto: Ove Rydh

Han är van att vinna lopp men faktum är att när Giant Shadow vann på Solvalla under onsdagskvällen var det den första vinsten sedan juni i fjol.

– Jag är stolt och imponerad av honom, sa Björn Goop.

Giant Shadow, som ägs av Sanda racing stable i Årjäng, har 25 vinster på 48 starter i karriären men den här segern var den första sedan han vann på V75 i Boden i juni 2020.

Björn Goop valde att gå ut först i andraspår mitt i loppet och efter en rejäl insats vann Giant Shadow med knapp marginal före favoriten Global Undecided med Carl Johan Jepson.

– Jag är stolt och imponerad av honom – han var duktig i dag. Giant Shadow hade en jättebra period i början hos oss och tjänade mycket pengar men sedan slutade han att fungera. Det visade sig att han inte fick luft och vi opererade honom i halsen. Det har tagit tid men i de sista loppen har han blivit bättre och bättre, berättade Björn Goop som även vann ett V86-lopp från spets med Sashay Kemp.

Imponerande tvååring

Det högst doterade loppet inom V86-spelet var den tredje avdelningen som var finalen i Breeders Course för tvååringar. Den tyske gästen Gio Cash ägde banan redan i uppvärmningen och i loppet körde Dion Tesselaar till ledningen och Gio Cash vann säkert på tiden 13,1, som är ett tangerat svenskt rekord.

I Hästägarkannan för den högsta klassen imponerade Zarenne Fas rejält tillsammans med Johan Untersteiner. Planenligt tog Night Brodde hand om ledningen och sedan gick det undan rejält med 09,6 det första varvet.

Zarenne Fas fick göra grovjobb i loppet och jobbade sig successivt fram mot Night Brodde för att sedan kliva förbi utan problem på upploppet.

– I dag var han riktigt laddad och det passade bra med ett hårt tempo i täten. Att vinna på 10,2 i det här ruskvädret är riktigt bra, sa Johan Untersteiner.

Det kördes consolationslopp till Kriteriet och Oaks på Solvalla. Hingstarnas lopp kördes innan V86-spelet och det vann Jörgen Westholm med Beat Generation efter ett lopp i rygg ledaren och lucka in på upploppet.

Oaks consolation avslutade V86-omgången och här vann Imhatra Am efter ett perfekt lopp i andra par utvändigt tillsammans med Mats E Djuse.

Övriga V86-vinnare var Hazard In, Fröken Fräken, Holy Ground och Unico Broline. Åtta rätt gav 14 575 kronor.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonJägersroSolvallaTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.