Hoppa till huvudinnehållet

”Flash” gör överraskande comeback: ”Kändes rätt i hjärtat”

Publicerad:
Jan ”Flash” Nilsson sätter sig bakom ratten igen.
Jan ”Flash” Nilsson sätter sig bakom ratten igen. Foto: Håkan Strandman

Värmländska racingprofilen Jan ”Flash” Nilsson gör comeback – redan till helgen.

– Rädd för att styra in i en kurva i 220 kilometer i timmen är jag inte än, säger värmlänningen.

Det är i tävlingen till helgen i GT4 Scandinavia på Mantorp Park som Jan ”Flash” Nilsson sätter sig bakom ratten på en 500-hästars Audi R8 LMS GT4 för Poker Racing for Charity med J-Tech.

– Jag har sagt nej så många gånger till att göra comeback de senaste sju åren, men när frågan kom från Poker Wallenberg att tävla för ett gott syfte som Poker Racing for Charity så det kändes i hjärtat att det var rätt att säga ja denna gången, säger "Flash" i ett pressmeddelande.

Senast värmlänningen, som är dubbel STCC-mästare, körde en full racingsäsong var 2012 när han säkrade bronsmedaljen i Swedish GT tillsammans med prins Carl Philip.

”Aldrig tagit genvägar”

Nu kommer han tävla tillsammans med Magnus Gustavsen i ett tufft startfält – där bland annat förre värmländske rallytalangen Calle Ward återfinns.

– Jag fystränar, kör fortfarande karting och cross och älskar att slå mig. Så rädd för att styra in i en kurva i 220 km/h är jag inte än, säger Jan "Flash" Nilsson i pressmeddelandet och fortsätter.

– Och startfältet i GT4 Scandinavia ser bra ut. I de lite tråkigare enhetsklasserna är det enklare att segra än i STCC och GT där man måste hantera att få sitt sämsta resultat bättre för att stå som slutsegrare. Så det hade kanske varit mer logiskt att köra typ amatörklassen Carrera Cup, men jag har aldrig tagit några genvägar förr, så varför börja idag?

Ny bilbekantskap

Helt nytt för ”Flash”: Bilen han kommer sitta i.

– Utmaningen kommer att bli hur det känns att "dra på sig" en Audi som jag i mitt professionella yrke tidigare siktade på att köra på, skrattar han.

Tommy Kristoffersson, Roberto Colciago, Mattias Ekström eller Fredrik Ekblom, rivalerna under elitkarriären som tävlade just i Audi är många.

– Med lite tur får jag testa bilen på fredag och komma in i bromsar, väghållning, däck och inte minst farten. Så vad jag tror då om detta äventyret? Jag vet mer efter fredag eftermiddag och se om jag klarar av att hantera en best som denna så många år efter att jag lagt hjälmen på hyllan.

Artikeltaggar

Jan NilssonMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.