VF börjar med #vfläsarbild – visa upp ditt Värmland

Mänskligt
PUBLICERAD:
Årets vinnarbild i sommartävlingen.
Foto: Anna Sundell
Vi vet att det finns många duktiga både hobby- och yrkesfotografer i länet och vi vill nu sätta era fotografier i rampljuset.

Sommarbilden har alltid varit en succé i VF och nu när sommaren är över känner vi att vi inte orkar vänta till nästa år med att se våra läsares bilder. Det är därför vi börjar med VF läsarbild.

En gång i veckan, lagom inför helgen, kommer vi att välja ut en av era bilder och publicera på vår Instagram – och i lördagstidningen.

Som deltagare lägger man bara upp en bild på sitt konto och hashtaggar med #vfläsarbild. I bildtexten får man gärna berätta lite om vad bilden föreställer. Allt som på något sätt speglar vårt vackra landskap är välkommet.

Lokala områden visas

Konceptet med läsarbilder på sociala medier är kanske nytt här i Värmland, men idén har vi inte kommit på helt själva. VF har inspirerats av TTELA som ända sedan slutet av mars 2019 har låtit sina läsare, och sociala medier-följare, skicka in sina bidrag.

– Det har tuggat på i snart tre år nu och det blev startskottet för ett större arbete. Det var efter att vi drog igång med läsarbilden som vi började ta våra sociala medier väldigt seriöst, berättar Lovisa Meijer, engagemangsreporter och redaktör på TTELA.

Hon berättar också att de under åren har skapat en stark relation mellan tidningen och personerna som deltar.

– Det känns nästan som att man känner vissa av dem. Folk är så engagerade!

I skrivande stund har nästan 26 000 bilder taggats med #ttelaläsarbild och varje vecka kommer drygt 200 nya in.

– Vissa lägger in något varje dag. Speciellt många hobbyfotografer som ser det som ett enkelt sätt att nå ut lite med sina bilder.

Vad var anledningen till att ni började med det här?

– Som lokaltidning vill vi se våra lokala områden. Nationell media, som Aftonbladet till exempel, kanske har svårare att komma med en sån här grej eftersom upptagningsområdet är så stort. Här kan man se sin gata eller sitt lilla torg på vårt konto.

Så här går det till

• Ladda upp en bild på Instagram (eller ta fram en bild du redan har laddat upp) och lägg till #vfläsarbild i bildtexten.

Tänk på att du måste ha ett öppet konto för att vi ska kunna se bilderna du hashtaggar.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.