Hoppa till huvudinnehållet

Rallysveriges stöttning efter haveriet: ”Verkligen rejält berörd”

Publicerad:
Hela rallysverige ville stötta duon som nu kommer till start.
Hela rallysverige ville stötta duon som nu kommer till start. Foto: Fredrik Värmebjörk

För två veckor sedan fick Patrik Flodin och hans värmländske co-driver Göran Bergsten motorhaveri.

Efter en Facebookuppdatering startades en swishkampanj och nu kommer de till start i SM-finalen.

– Man blir verkligen rejält berörd, säger Patrik Flodin.

Halvvägs in på sista sträckan, i ledning, tvingades Flodin och Bergsten bryta SM-deltävlingen för två veckor sedan när de var på väg mot ett säkrat guld.

Motorn gick inte att rädda och genast började arbetat med att få tag på en ny motor till Göhlin Skilling 500 som startar på fredag. I samband med att Flodin berättade om läget och hur arbetet med den ny motorn fortlöpte kom snabbt frågor i kommentarsfältet.

Flera ville hjälpa till och en swishkampank startades där folk från hela landet ville stötta duon i strävan att kunna stå på startlinjen i SM-finalen.

– Vi la ut att vi var på gång och har en motor som byggs. Någon i kommentarsfältet frågade efter mitt nummer och sedan började det formligen spruta in Swish i min mobil. Det är otroligt att så mycket folk som vi inte ens känner verkar uppskatta vad vi gör i rallyskogen. Man blir verkligen rejält berörd, säger Flodin.

Även Bergsten var tagen av initiativet.

– Vi får tacka hela Rallysverige för bidraget, vi är verkligen så otroligt tacksamma. Det kommer kännas i hela kroppen när vi startar på första sträckan. Det gjorde riktigt ont förra året när vi presterade så bra, att ingen publik fick vara på plats och se det i skogen. I helgen kör vi inte bara för oss själva - utan även för publiken, säger Bergsten.

Flodin och Bergsten toppar SM-tabellen i 2 wd nationell, fem poäng före Emil Karlsson och Victor Karlsson.

Artikeltaggar

Göran BergstenPatrik FlodinRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.