Hoppa till huvudinnehållet

På väg mot den perfekta säsongen: ”En bra grupp”

Publicerad:
Elsa Hellstrand, längst till höger, är ledare för Karlstad Fotboll.
Elsa Hellstrand, längst till höger, är ledare för Karlstad Fotboll. Foto: Helena Karlsson

Två värmländska föreningar är på väg mot perfekta säsonger med idel segrar.

Årjäng i västra damfyran och Karlstad Fotboll i den östra damfyran som varken förlorat eller spelat oavgjort under säsongen.

– Vi har lyckats bygga en bra grupp, säger Elsa Hellstrand, ledare i Karlstad Fotboll.

Det är två minst sagt erfarna tränare som Karlstad Fotboll har i Elsa Hellstrand och Emelie Skålberg som bägge två har en elitkarriär bakom sig.

De båda fanns med i laget redan i fjol som spelare men har den här säsongen också fått ett tydligare ledaruppdrag för laget. Den här säsongen har dock Hellstrand enbart stått vid sidan av.

– I år har det blivit så, sen får vi väl se om det blir något spel för min del framöver, säger hon.

Laget har tio segrar, den senaste kom i helgen där Kristinehamn besegrades med 4–1 och med två matcher kvar av säsongen är seriesegern så gott som säkrad. Norrstrand IF har fyra matcher kvar att spela av säsongen och ligger tolv poäng bakom – en liten möjlighet att grusa avancemanget finns alltså fortfarande.

– Vi var nystartade ifjol och det blev en konstig säsong till slut med en halv serie, men arbetet med hur vi ska få ihop gruppen har vi också kunnat utveckla. Gruppen har lärt känna varandra som spelare och personer och där har vi lagt mycket fokus. Vi jobbar mer tillsammans den här säsongen och det tycker jag syns på fotbollsplanen, säger Hellstrand.

Laget har 23 spelare på pappret och drygt 20 i regelbunden träning just nu och kan efter nästa match börja planera för en säsong i division 3.

– Men vi tar den här säsongen först, jag och Emelie har fokuserat på att få ihop den här säsongen och håller tankarna borta från det. Sen tror jag absolut att klubben har som ambition att spela högre upp i systemet, men fortfarande handlar mycket om att bygga upp en bra grund, säger hon.

Artikeltaggar

Elsa HellstrandFotbollIF Karlstad Fotboll Dam

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.