Insändare: Det blågröna hyckleriet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten imponeras inte av det Karlstad som det blågröna styret utvecklar.
Foto: HP Skoglund
Det är ingen hejd på skrytet hos de självgoda politikerna i det blågröna styret i Karlstad när de beskriver sin förträfflighet i att styra kommunen!

Det låter ju fint att Karlstad är till för alla (hyckleri) och att det bedrivs ett fantastiskt miljöarbete i kommunen (hyckleri), men verkligheten är en helt annan:

Kommunens bostadspolitik ökar den redan så påtagliga bostadssegregationen i Karlstad, eftersom de bostäder som nu byggs är bostadsrätter i två- till tremiljonersklassen. De få hyreslägenheter som tillhandahålls har en väldigt hög standard och därmed en skyhög hyra så att bara de med mycket pengar har råd att bo där.

De med svag ekonomi får stanna där de bor, trots att de kanske vill flytta till ett annat område för att skapa en bättre situation för sig själva och/eller sina barn. De hemlösa förblir hemlösa (vilket är en stor skam att inte kommunen kan erbjuda boende för de som är längst ner på samhällsstegen!) Därför är inte Karlstad till för alla!

Det ges lov till byggnation av fula och höga hus i befintliga bostadsområden, utan hänsyn till de som redan bor där! Det har protesterats och överklagats, men i vanlig ordning bryr sig inte de styrande om vad vi kommuninvånare tycker. Utan det ska byggas för de som vill flytta till Karlstad! Men vi som redan bor här då? Vi som har betalat skatt i 50, 60, 70 år – är vi inte värda någonting? Vi ska ju dö snart förstås, men vi har i stor grad medverkat till kommunens finanser under lång tid!

När det byggs nya bostadsområden (typ Bryggudden) med höghus i en stenöken, så bryr jag mig inte, för då väljer folk att flytta dit, men när det tillåts att förstöra redan befintliga bostadsområden (t.ex. Norrstrand och Sundsta) utan att ta hänsyn till de som redan bor där, då är det cyniskt och elakt, det påvisar ett förakt för de som redan bor där!

Det värsta hyckleriet är ändå miljön:

Om man låter bli att klippa gräset på vissa ställen och kallar det för promenadängar är det en stor insats för miljön?

Visionen om en blomsteräng som matbord för pollinerare på Gubbholmen var ju en fin tanke, men inget mer, det verkar som om ingen har brytt sig om att sköta om det, synd för alla pengar det har kostat!

Det blågröna styret och S försökte med alla medel att förstöra Skutberget med en inhägnad temapark (hur var miljötänket där?)

De borgerliga har tillsammans med SD röstat ja till handel på Månsberget, trots att ingen vet vilken sorts handel det ska bedrivas där, trots att det inte finns behov av mer handel i Karlstad, trots att 21000 personer har skrivit på mot ett bygge på Månsberget, trots att det är vansinne att ta ner skog när hela vår livsmiljö är hotad och endast en förändring av vårt levnadssätt i den rika delen av världen kan rädda vår planet! (miljötänket igen?)

Har ni styrande inte lärt er någonting från fiaskot med en inhägnad temapark på Skutberget? Förstår ni inte att det blir samma sak igen med Månsberget? Överklaganden, domstolar, ni förlorar igen och så skämmer ni ut Karlstad en gång till...

Till sist vill jag uppmana Erik Nilsson, kristdemokrat och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, att kliva upp ur sandlådan och sluta att vara sur för att det inte blev någon Muminpark på Skutberget. Ta ditt ansvar och se till att vårda detta fina område och rusta upp motionscentralen!

Arg skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.