Hoppa till huvudinnehållet

DIF-kaptenens drag för att vända trenden: ”Då fick jag vända mig till Instagram”

Publicerad:
Kan de nya skorna lyfta Oliver Ekroth och hela försvarsspelet?
Kan de nya skorna lyfta Oliver Ekroth och hela försvarsspelet? Foto: Håkan Strandman

Oliver Ekroth stack ut på fredagsträningen.

Anledningen?

Sprillans nya gula fotbollsskor som han köpt via... Instagram.

– Ibland får man ta saken i egna händer, ler 29-åringen.

”Det är ingen jäkla loppis vi håller på med här”, ropade sportchefen Patrik Werner när han fick höra av Oliver Ekroth att han införskaffat nya skor som inte var från den butik Degerfors har samarbete med.

Mittbacken nöjde sig inte med de som fanns i lager, i stället tog han saken i egna händer och började skrolla i mobiltelefonen.

– Herregud, jag har nästan letat i ett halvår. Det är på Instagram det händer, där har de alltid svaret. De vi samarbetar med har slutat producera dessa modeller och det finns ingen annan modell som passar mig. Då fick jag vända mig till Instagram, skrattar 29-åringen medan han knyter av sig sina nya dojor.

Nya skor ska bli starten på ett trendbrott?

– Jag hoppas det. Nu har det regnat i två dagar och jag har inga skruvdobbar, vi får se vad jag hittar i lådan i omklädningsrummet.

”Cupfinal varje match”

Lagom till hemmamatchen mot Sirius kanske det är dags för både Ekroth och övriga laget att testa förändringar för att vända den negativa trenden.

– Det kommer bli lite av en cupfinal i varje match, vi måste lämna allt till ute på plan och göra saker och ting tillsammans. Nu gäller det att få gruppen ännu tajtare och finnas där för varandra varje träning och varje match. Vi ska ta oss ur den här skiten tillsammans som klubb.

Oliver Ekroth hoppas på ett bättre försvarsspel framöver.
Oliver Ekroth hoppas på ett bättre försvarsspel framöver. Foto: Håkan Strandman

Degerforskaptenen håller med sin tränare Andreas Holmberg om att försvarsspelet behöver bli stabilare.

– Det funkar inte att släppa in tre-fyra mål per match för så många mål gör vi tyvärr inte. Där någonstans måste vi börja och hjälpas åt, så länge vi håller nollan räcker det med att få in ett mål eller åtminstone säkra en poäng.

Finns det någon förklaring till varför ni släppt in så många mål på sistone?

– Det är svårt att säga. Men ibland blir vi utsatta i svåra positioner och kan gå bort oss när vi pressar högt och i stället blir straffade. Så bra är lagen i den här serien att de utnyttjar de chanserna. Kollar man senast mot Kalmar så får de göra tre liknande mål när vi blir lite för ensamma där bak i försvaret. Det handlar om att göra försvarsspelet tillsammans och kanske lägga sig lite lägre för att försvara målet ännu mer noggrant.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollOliver Ekroth

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.