Insändare: Aldrig mer Swedbank

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag kan inte rekommendera Swedbank för någon”, skriver Hammaröpolitikern Anders Ahl.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Nog för att min fru och jag inte haft höga tankar om Swedbank, men vid senaste kontakten med Swedbank så gick botten ur.

Vi har fått vår bostad uppvärderad och ville således låna upp lite på bolånet på bostaden för att lösa andra lån hos Swedbank som har mycket högre ränta. Det ger betydligt bättre ekonomi.

Vi fick ett nej av banken då vi båda studerar. Även om bostaden är som säkerhet med bred marginal. Ok, det kunde jag köpa till viss del. Jag förklarade då att jag är tillfälligt tjänstledig från en fast tjänst som jag kan gå tillbaka till med en månads varsel om så behövs. Detta räknades inte fick jag som svar. Jag förklarade vidare att min fru och jag är timanställda samt har arvoderade uppdrag. Vi kunde inkomma med papper som styrker en ansenlig inkomst vid sidan av studierna. Då fick jag svaret ”Det räknar vi i Swedbank inte med för vi utgår från att man inte har tid att jobba när man studerar”.

Nej, det är inte ett citat ur en roman av Franz Kafka det är en av Sveriges största banker, Swedbank.

Jag höll på att tappa hakan. Jag frågade vart logiken går i att studenter inte får lägga om lån, med bostaden som säkerhet, för att få bättre ekonomi. Fick inget rakt svar.

Jag gjorde ett sista försök genom att säga att jag går tillbaka till min fasta tjänst efter nyår då studierna är slut. Då fick jag svaret ”Det spelar ingen roll, men efter nyår är du välkommen in med en ny ansökan om lån”. Han jag talade med var dessutom snorkig.

Nej, det blir aldrig någon mer ansökan hos Swedbank. Det blir ingenting. Vi har redan flyttat värdepappertjänsten till en annan bank. Vi kommer aldrig ta en försäkring hos er. När bolånet inte är bundet längre så flyttar vi det till en annan bank. För gott. Jag kan inte rekommendera Swedbank för någon.

Anders Ahl, Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.