Hoppa till huvudinnehållet

Dubbel för Magnus Jakobsson

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Magnus Jakobsson hade en fin lunch på Axevalla.
Magnus Jakobsson hade en fin lunch på Axevalla. Foto: Malin Albinsson

De värmländska gästerna dominerade vid Axevallas lunchtrav.

Bäst gick det för Magnus Jakobsson som tog en dubbelseger.

Magnus vann sina lopp med Chantal Jet och Amerindienne som båda tränas av Mantorpstränaren Stefan P Pettersson.

Chantal Jet hade ett bakspår men det löste sig perfekt när hon fick andra par utvändigt. I den positionen kunde Jakobsson sitta still till den sista kurvan och segern blev säker före The Fastlove och Björn Goop.

Med Amerindienne körde Jakobsson till ledningen ut ur den första kurvan och även det blev en lätt seger. På nytt var Björn Goop tvåa, den här gången med Dominic Wibb.

Björn Goop hade flera andraplatser den här lunchen men han fick också vinna ett lopp. Den segern kom tillsammans med Glamour Majyc som hade ett nyttigt lopp i kroppen. Efter ett lopp som tvåa i andraspår sattes attacken in dryga halvvarvet från mål och Glamour Majcy kopplade greppet mitt på upploppet. I samma lopp slutade Annete Zetterlund-tränade Seabelt Sign trea.

Carl Johan Jepson har ett framgångstrikt samarbete med Maria Törnqvist och den här dagen blev det en ny seger. Lord Boko debuterade med en spetsvinst i Årjäng den 2 september och den här gången visade han att han tål att göra eget jobb då han kördes fram utvändigt om ledande Farfars Dream mitt i loppet och vann knappt före Ideal d'Ormoy med Björn Goop.

Björn hade även en andraplats i det första loppet bakom vinnande Van Gils med Bombus Jet.

Artikeltaggar

AxevallaBjörn GoopCarl Johan JepsonMagnus JakobssonTravV4

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.