Replik: Erbjuder boende på annan plats

Insändare
PUBLICERAD:
Region Värmland erbjuder personal boendemöjligheter på Kvarnberget och Jakobsberg.
Foto: Håkan Strandman
Svar till: ” Skattebetalare i Värmland och Karlstad”, i VF den 13 september.

Det stämmer att lägenheterna på Orrholmen som Region Värmland använt för personalboende sagts upp. Personal erbjuds nu boende på Kvarnberget och Jakobsberg, och det totala antalet lägenheter är detsamma som tidigare.

Region Värmland har medvetet avstått från att köpa nya möbler till lägenheterna på Orrholmen då flytten varit planerad under en längre tid. De möbler som med anledning av detta ansetts vara uttjänta har lämnats till återvinning. Husgeråd från de tidigare lägenheterna har flyttats med och i vissa fall kompletterats.

Det enkla svaret på din fråga till Karlstads kommun är att nej, det stämmer inte. Vi har inte övertagit dessa 40 lägenheter och har därmed inte heller möblerat dem med nyanskaffade möbler från stadens möbelaffärer.

Annika Lindgren

Servicechef, Region Värmland

Björn Söderman

Chef för bo- och budgetenheten, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.