Benbrott, sammanbrott och doktor Jordgubbsstrumpa

Krönikor
PUBLICERAD:
Tre akutbesök på tre dagar. Smärta, rädsla, många tårar och en hel del frustration. Ja, så skulle man kunna summera den gångna helgen.

Vi sällar oss numer till statistiken över studsmatterelaterade olyckor. Efter att fredagskvällens abrupta vändning kan man väl säga att vi fick uppleva ambulans- och sjukvårdens allra bästa och allra sämsta sidor. Mer än så låter vi vara osagt.

Klart är att i alla fall att upplevelsen för sexåringen med en helt avbruten arm hade blivit outhärdlig om det inte vore för den underbara personalen på barnakuten och barnavdelningen vid Centralsjukhuset i Karlstad. Sjuksköterskor som förstår såväl barnens som föräldrarnas rädsla. Och givetvis läkare som ”Doktor Jordgubbsstrumpa”.

Vänners och grannars alla fina krya på-presenter och hälsningar kan jag nästan inte ens tänka på utan att blir rörd till tårar.

Nu hoppas vi på snabb läkning och så få (helst inga) bestående men som bara möjligt för vårt annars så pigga skolbarn.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.