I bland får jag onödigt mycket vardagsmotion

Krönikor
PUBLICERAD:
Som ni vet cyklar jag nästan varje dag till jobbet. Förra helgen jobbade jag och därefter hade vi en VF-fest för avtackade kollegor i Karlstad. Jag stämplade ut med god marginal för att hinna till bussen. När jag grävde efter nyckelknippan i jackfickan hittade jag inte den.

Jag hade glömt nycklarna på kontoret. Utan dem kunde jag inte gå in igen. Jag kunde inte heller låsa upp cykeln. Då hade klockan blivit så mycket att jag fick springa till bussen, med en flaska vin i ryggsäcken.

Jag hann precis dit men var sjösvett och mör i benen efter. Väl på bussen letade jag en extra gång i jackan och ryggsäcken. Då upptäckte jag att inte heller min kortportmonnä var med. Den hade jag glömt hemma när jag bytte till en varmare jacka.

Efter en promenad från busstationen till redaktionen i Karlstad var jag fortfarande trött i benen. Därför fick jag gå in och vila mig en halvtimme. Därefter gick vi i samlad tropp till stadsparken, där förfesten väntade i form av femkamp utomhus. Det ledde till mycket stående och gående för mig så jag fick sätta mig ofta.

Efter förfesten gick vi tillbaka till innerstan. Där åt vi en trerätters på en restaurang, där jag kunde swisha. Jag hade jättekul hela dagen, men det blev onödig mycket vardagsmotion för mig.

Under festen insåg jag att det inte att cykla hem efter eller betala för en taxi, ändå återvände jag till busstationen. Då hörde mamma av sig, som hämtade upp mig i Karlstad och körde mig ända hem till dörren. Innan hade hon hämtat nyckeln hemma så jag tog mig in. Det var jättesnällt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.