Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare två i behov av sjukhusvård – men andelen positiva går ner

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Foto: Tony Welam

Sju personer får nu vård för covid-19 i Värmland. Det är en ökning med två personer sedan den senaste uppdateringen från regionen. Samtidigt går det att konstatera att andelen som testar positivt för coronaviruset har gått ner.

Ja, på tisdagen uppgår antalet inneliggande patienter med covid-19 till sju stycken jämfört med fem som var den aktuella siffran på fredagen när den senaste lägesbilden från Region Värmland presenterades. Ingen av de inneliggande patienterna vårdas för närvarande inom intensivvården.

Covidsmitta på äldreboende – tio konstaterat sjuka

Samtidigt redovisar regionen att 30 personer under samma period (fredag-måndag) testat positivt för covid-19.

– Provtagningen ökar, samtidigt som antalet smittade inte är särskilt högt så andelen positiva har gått ner, säger regionens smittskyddsläkare Anna Skogstam.

Den senaste sjudagarsperioden ligger andelen smittade av de som provtagits på 1,6 procent jämfört med 2,2 procent perioden innan.

Anna Skogstam berättar också att det är de ovaccinerade som står ut i statistiken, vilket framförallt gäller i de yngre ålderskategorierna.

– Vi ser att smittan ökar något i ungdomsgruppen, och sen har vi fall bland de som är 40-50 år som ännu inte har fått två doser vaccin.

Antalet avlidna är oförändrat. Totalt har 219 personer i Värmland avlidit med covid-19 sedan pandemin startade.

Artikeltaggar

Arvika sjukhusCentralsjukhuset i KarlstadCoronavirusetTorsby sjukhusVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.