Hoppa till huvudinnehållet

Styrelsens bild av konflikten – ord mot ord: ”Vi har fått övertala honom”

Publicerad:

Det stormar kring Valsarna inför match två i den allsvenska semifinalen hemma på Tallhult.

Lagledaren Stewe Lennartsson menar att han fått sparken – sportgruppen och styrelsen att han väljer att sluta självmant och dessutom velat lämna sitt uppdrag flera gånger under säsongen.

– Det känns i hjärtat att det blev så här, säger han.

Valsarna stod för en genomklappning på bortaplan mot Griparna i den första semifinalmatchen och läget ser minst sagt tufft ut inför onsdagen efter 36–54.

Thomas H Jonasson har lämnats utanför laget flera gånger under säsongen och det ska enligt Stewe Lennartsson vara skälet till att han får sparken, något som NWT tidigare rapporterat.

Men sportgruppen i klubben ger en annan bild av händelserna där Lennartsson inte alls fått sparken på grund av laguttagningarna och nu står ord mot ord.

– Det finns inga oegentligheter mellan oss och Stewe. Han vill avsluta sin del i Valsarna och det är inte vi som säger att han ska gå. Han menar att vi påverkat laget och tryckt på för att den eller den föraren ska köra. Men i vilket fall som helst så är det lagledaren som bestämmer vilka som ska köra, säger Torbjörn Wikström i klubbens sportgrupp.

Wikström menar också att Lennartsson ville sluta redan i samband med den första matchen för säsongen.

– Han ville sluta själv, vi har fått övertala honom att stanna och köra säsongen ut med oss. Två gånger har han sagt att han ska sluta, men att sluta mitt i en säsong eller redan vid den första hemmamatchen är ju dumt.

”Inte förtroendet”

Stewe Lennartssons bild av konflikten är att klubbledningen velat att vissa förare ska få chansen att köra. Och efter matchen mot Smålänningarna, en match som Valsarna vann stort på hemmaplan, kallades Lennartsson till ett möte där han blev ifrågasatt för sin laguttagning.

– De tyckte att jag skulle ta ut förare som tillhört klubben länge, då bestämde vi att vi kör säsongen ut, men när den är slut så lämnar jag. Klubben har inte förtroendet, säger Lennartsson.

Lennartsson berättar också att han vädjat till sportgruppen att inte börja arbetet med kontraktsförläningar tidigt på säsongen – något som sportgrupp och styrelse valde att gå vidare med ändå.

– Min tanke var att lyfta upp nya unga förare och bygga upp något. Jag vädjade till dem att inte skriva nya kontrakt men att de kunde börja med det så fort säsongen är slut. I stället har man satt i gång det arbetet, något jag tycker att man inte ska störa med under en pågående säsong, säger han och fortsätter:

– Nu blir det ord mot ord och ingen vinnare.

Berörd

Lennartsson är berörd över den uppkomna situationen.

– Det känns i hjärtat att det blev så här, jag sa till styrelsen att det är bättre att ni driver det här själva nu i och med konflikten som var. Supportrar till laget har också beklagat sig över att jag lämnar, de hade sett fram emot att se en ny typ av Valsarna. Svensk speedway behöver inte mer av den här typen av konflikter – snarare mindre, säger Lennartsson.

Sportgruppens Torbjörn Wikström har inte påbörjat arbetet med att hitta en ny lagledare ännu och vad som händer om en mirakelvändning blir ett faktum är också oklart.

– Vi får se vilken ställning han tar till det då, vinner vi får vi ta en diskussion om det, säger Wikström.

Artikeltaggar

SpeedwayStewe LennartssonValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.