Hoppa till huvudinnehållet

Linda och Fredrik renoverade 70-talshuset till en modern villa

Publicerad:
70-talshuset förvandlades till en modern villa. Linda Hallgren vill ha ett hus som är funktionellt, öppet och praktiskt.
70-talshuset förvandlades till en modern villa. Linda Hallgren vill ha ett hus som är funktionellt, öppet och praktiskt. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Fyra år tog det innan paret Linda och Fredrik Hallgren var nöjda med renoveringen av 70-talshuset på Hultsberg i Karlstad. Nu siktar de på ett nytt projekt, ett eget ritat enplanshus ska byggas på Hammarö.

– Det blev faktiskt klart idag med den nya köparen, men flytta ska vi inte göra förrän det nya huset är klart om cirka ett år. Att få rita mitt eget hus har alltid varit en dröm, berättar Linda Hallgren.

Linda Hallgren är inredare till yrket och driver företaget Heads & Tails tillsammans med sin syster Liza Jacobsson. Det underlättar ju när hon skapar sitt eget boende Linda och Fredrik köpte 70-tals villan på Hultberg för sex år sedan. De såg villans möjligheter och startade en totalrenovering.

 En stor hall där en trapp leder upp till övervåningen, tv-rum med öppen spis, dusch med bastu, ett gästrum, tvättstuga och ett gym finns på nedervåningen.
En stor hall där en trapp leder upp till övervåningen, tv-rum med öppen spis, dusch med bastu, ett gästrum, tvättstuga och ett gym finns på nedervåningen. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

– Vi blåste ut allt på övervåningen, nedervåningen fick behålla sin planlösning. Vi ville ha ett funktionellt hus att bo i och en öppen planlösning med mycket ljusinsläpp och rymd, säger Linda Hallgren.

Villan hade ett nytt tak men då det är ett suterränghus blev det nödvändigt med en ny dränering. Ett nytt uppvärmningssystem installerades, fönster byttes ut, ett nytt kök och två nya badrum byggdes.

Pergolan är byggd i stabilt limträ och den skyddade väggen i trätrall. Allt för att harmonisera med tallskogen utanför.
Pergolan är byggd i stabilt limträ och den skyddade väggen i trätrall. Allt för att harmonisera med tallskogen utanför. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Nybyggd uteplats

– Läget var också bra när våra barn Matilda och Walter var yngre. Skolan ligger precis bakom huset så det tog dom två minuter att gå till skolan. Skogen skyddar från insyn fast du hör eleverna när de är ute på rasterna. Läget med skogen precis utanför gör att det känns som du bor på landet och inte i ett villaområde. Då det är ett suterränghus så har vi inte heller någon insyn från gatan, säger Linda Hallgren.

Linda Hallgren
Linda Hallgren Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
Sidotrappan leder upp till baksidan av huset och där möts man av en 100 kvadratmeter nybyggd uteplats med spabad och en pergola med sittplatser.
Sidotrappan leder upp till baksidan av huset och där möts man av en 100 kvadratmeter nybyggd uteplats med spabad och en pergola med sittplatser. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Längst in på gatan ligger huset och när man tar sidotrappan upp till baksidan av huset möts man av en 100 kvadratmeter nybyggd uteplats med spabad och en pergola med sittplatser. Här tillbringar familjen mycket tid på sommaren. Pergolan är byggd i stabilt limträ och den skyddade väggen i trätrall. Allt för att harmonisera med tallskogen utanför.

Från uteplatsen kliver man in i villans övervåning där kök och allrum har en öppen planlösning.

Jag ville ha rymd i sovrummet och badrummet och walk- in - closet som går i ett. Det här är mitt avkopplingsrum, säger Linda Hallgren.
Jag ville ha rymd i sovrummet och badrummet och walk- in - closet som går i ett. Det här är mitt avkopplingsrum, säger Linda Hallgren. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Master bedroom är något utöver det vanliga. Ett kombinerat sovrum, walk-in-closet och badrum, med både badkar och dusch och ett stort fönster med utsikt mot skogen.

 • Master bedroom är något utöver det vanliga. Ett kombinerat sovrum, walk-in-closet och badrum, med både badkar och dusch och ett stort fönster med utsikt mot skogen.
  Master bedroom är något utöver det vanliga. Ett kombinerat sovrum, walk-in-closet och badrum, med både badkar och dusch och ett stort fönster med utsikt … Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Vackra handfat med guldkranar i badrummet.
  Vackra handfat med guldkranar i badrummet. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Bordet i mitten skapar en avskärmning mot sovrummet och badrummet.
  Bordet i mitten skapar en avskärmning mot sovrummet och badrummet. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

– Det är helt underbart att se naturen så tydligt från sitt badrum. Jag ville ha rymd i sovrummet och badrummet och walk-in-closet som går i ett. Det här är mitt avkopplingsrum, säger Linda Hallgren.

Hon berättar att det inte var lätt att få till tätskiktet och det var en utmaning att få till fallet på golvet. Golvet är i betong och har golvvärme och täcker hela övervåningen.

Köket går i vitt och inredningen kommer från Kvik med en köksö mot allrummet.

Brända toner

– Vi valde att ha en stenskiva till köksön. Den är väldigt hållbar och efter sex år så ser den fortfarande ut som ny. Jag gillar lugna färger och rena linjer. Brända toner med inspiration från Italien inreder jag gärna med. Vi tillbringar nästan all vår ledighet här på övervåningen och jag gillar att stå i köket och laga mat, säger Linda Hallgren.

Det syns på färgvalet på väggar och inredning att Linda gillar ljusa färger med ett stänk av sandsten.

 • Köket går i vitt och inredningen kommer från Kvik med en köksö mot allrummet.
  Köket går i vitt och inredningen kommer från Kvik med en köksö mot allrummet. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Det vackra runda stabila träbordet har Linda fått av en kund och runt det samlas familjen.
  Det vackra runda stabila träbordet har Linda fått av en kund och runt det samlas familjen. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • – Jag jobbar med det jag tycker om när jag inreder. Trender förändras hela tiden. Du ska trivas i ett hem det är viktigast, säger Linda Hallgren.
  – Jag jobbar med det jag tycker om när jag inreder. Trender förändras hela tiden. Du ska trivas i ett hem det är viktigast, säger Linda Hallgren. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Det vackra runda stabila träbordet har Linda fått av en kund och runt det samlas familjen. Fredrik och Linda kan sitta där och jobba och Matilda och Valter gör sina läxor. Här äter man alla måltider eller bara sitter och umgås tillsammans, en plats där hela familjen trivs.

 • Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Övervåningen har en öppen planlösning med kök, soffhörna och matplats
  Övervåningen har en öppen planlösning med kök, soffhörna och matplats Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Linda berättar att hon vill att ett hem ska vara funktionellt och att hon alltid så hon tänker när hon inreder att det ska vara praktiskt.
  Linda berättar att hon vill att ett hem ska vara funktionellt och att hon alltid så hon tänker när hon inreder att det ska vara praktiskt. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Hemma hos Linda Hallgren, Heads and Tails
  Hemma hos Linda Hallgren, Heads and Tails Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Brända toner med inspiration från Italien inreder Linda gärna sitt hem med.
  Brända toner med inspiration från Italien inreder Linda gärna sitt hem med. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
 • Enkla små detaljer blir vackert i sin helhet.
  Enkla små detaljer blir vackert i sin helhet. Foto: Linn Malmén
 • Vill familjen ha det lite mysigt så bjuder soffhörnan med utsikt mot den nybyggnad uteplatsen och skogen in till det.
  Vill familjen ha det lite mysigt så bjuder soffhörnan med utsikt mot den nybyggnad uteplatsen och skogen in till det. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Vill familjen ha det lite mysigt så bjuder soffhörnan med utsikt mot den nybyggnad uteplatsen och skogen in till det.

Nedervåningen som fick behålla sin planlösning, renoverades med nytt golv och en uppfräschning. En stor hall där en trapp leder upp till övervåningen, tv-rum med öppen spis, dusch med bastu, ett gästrum, tvättstuga och ett gym finns på nedervåningen.

Funktionellt och praktiskt

– Vi är väldigt sällan på nedervåningen. Det har blivit så att övervåningen är där vi trivs och umgås i familjen och även om vi har besök av vänner och så här års så sitter vi oftast ute om vädret tillåter, säger Linda Hallgren

Linda berättar att hon vill att ett hem ska vara funktionellt och att hon alltid så hon tänker när hon inreder att det ska vara praktiskt.

– Jag jobbar med det jag tycker om när jag inreder. Trender förändras hela tiden. Det som jag gillar mest i mitt hem är saker jag haft med mig i hela mitt liv. Du ska trivas i ett hem det är viktigast, säger Linda Hallgren.

Det stora trädäcken harmoniserar med tallskogen.
Det stora trädäcken harmoniserar med tallskogen. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB
På baksidan av huset möts man av än 100 kvadratmeter nybyggd uteplats med spabad och en pergola med sittplatser.
På baksidan av huset möts man av än 100 kvadratmeter nybyggd uteplats med spabad och en pergola med sittplatser. Foto: Foto: Linn Malmén/Linn Malmén AB

Lövsjövägen 1

Suterränghus: Byggt 1970

Boyta: 237 kvadratmeter

Tomt: 800 kvadratmeter.

Här bor: Familjen Hallgren Fredrik, Linda, Matilda 13 år, Valter 10 år och de två kaninerna Vilgot och Todd.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHeads & tailsHem och inspirationHultsbergHus och hemLinda Hallgren

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.