Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson om backläget: ”De har visat framfötterna”

Publicerad:
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Färjestads gm Peter Jakobsson om backläget.
Färjestads gm Peter Jakobsson om backläget. Foto: Peter Jakobsson

Färjestad räknar med att inom kort ha såväl Joel Nyström som Jens Westin i spel.

Anton Karlssons avtal löper ut på fredag och Färjestads general manager menar samtidigt att yngre förmågor knackar på dörren.

– Vi får se vilka signaler vi får i dagarna om skadeläge, säger Peter Jakobsson.

Det var i mitten av augusti som Färjestad skrev ett tryoutkontrakt med backen Anton Karlsson.

Karlsson har därefter funnits med i samtliga träningsmatcher där han parats ihop med Mikael Wikstrand. Men nu kan Karlssons dagar i FBK-tröjan vara räknade. På fredag löper avtalet ut och samtidigt ser det allt ljusare ut på skadefronten bland backarna.

– Vi har inte tagit något beslut åt något håll än. Anton har gjort det bra och kommit in med en stabilitet, vilket var bilden vi hade av honom sedan tidigare också, säger Jakobsson.

Mot Djurgården fick Martin Skärberg spela sina första minuter i A-lagströjan och även Anton Berglund har funnits med under träningar och försäsongsmatcher.

Två spelare som Jakobsson tycker har gjort det bra.

– De har visat framfötterna och det är en avvägning vi får ta under veckan. Om vi har alla friska så är vi åtta med Anton om Joel och Jens är friska, det vet vi inte riktigt än. Vi får se i morgon vart det tar vägen, säger han.

Skärberg fick A-lagsdebutera: ”Strävat efter hela livet”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyPeter Jakobsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.