Hoppa till huvudinnehållet

Hertzöga utklassade Lysvik på hemmaplan

Publicerad:
Hertzöga vann mot Lysvik
Hertzöga vann mot Lysvik

Hertzöga dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Lysvik i division 2 västra Svealand dam i fotboll med hela 9-0 (3-0).

– Vi styrde händelseförloppet från första stund mot ett kraftigt desarmerat Lysvik. Vi lyckades med vårt höga försvarsspel och kunde vinna bollen högt upp i plan. Anfallsmässigt spelade vi ett snabbt och vägvinnande spel. Segern var rättvis men all heder åt Lysvik som krigade stenhårt i 90 minuter med endast en avbytare, kommenterade Hertzögas tränare Christian Berglund.

Lysviks tränare Richard Östlund tyckte till om matchen:

– En tung förlust såklart. Vi möter seriens bästa lag, samtidigt som vi har ett lag kantat av sjukdom och få spelare. Inte kul att släppa in så många mål såklart men det blir väl så när vi har tjejer som springer runt med kramp och inte orkar mer. Hertzöga är väldigt skickliga. Nu blir det viktigt att vi reser oss direkt efter detta.

Segern var Hertzögas åttonde på de senaste nio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

I Hertzöga blev Rebecca Johnsson 2, Alma Norén 2, Wilma Borr, Agnes Eklund Ramböl, Amanda Hedelin, Annie Pehrsson och Julia Valentin målskyttar.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hertzöga i serieledning och Lysvik på nionde plats.

Onsdag 8 september 20.00 spelar Hertzöga borta mot Brage. Lysvik möter Malung hemma på Myrborgen torsdag 9 september 18.00.

Artikeltaggar

Division 2 västra SvealandFotbollHertzöga BKIlanda IPLysviks IF dam

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.