Hoppa till huvudinnehållet

Drogpåverkad till sjukhus efter räddningsinsats på ö

Publicerad:
Isak Dahl
isak.dahl@vf.se
Under tisdagen bistod räddningstjänst ambulansen med transport från en ö i sjön Stora Le i Årjängs kommun. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Under tisdagen bistod räddningstjänst ambulansen med transport från en ö i sjön Stora Le i Årjängs kommun. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Charlotte Ferneman

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en ö i sjön Stora Le i Årjängs kommun där fyra personer hade fastnat.

Larmet kom till SOS Alarm halv åtta på tisdagskvällen och en timme senare var räddningstjänsten framme vid sjön och på väg att sjösätta en båt för att ta sig närmare.

Senare kunde SOS Alarm meddela att en person har lastats i ambulans men ännu finns ingen information om hur allvarligt läget är för personen.

– Det stämmer att vi bistod ambulansen med transport från en ö vid ett sjukdomslarm, säger Magnus Östlund, ställföreträdande räddningschef på räddningstjänsten i Årjängs kommun, som i övrigt inte vill kommentera ärendet.

Enligt Gabriel Henning, presstalesperson på Region Bergslagen, så har personerna på ön själva uppgett att de varit påverkade av droger när ringt SOS-larm för att få hjälp.

– Det är en person i 20-årsåldern som förts till sjukhus med ambulans. Men än är ingen polisanmälan upprättad och det återstår att se vad de kommer fram till på sjukhuset, säger han.

Artikeltaggar

Brott & blåljus

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.