Hoppa till huvudinnehållet

Hundbiten delgivare ärende för Arbetsmiljöverket

Publicerad:
När en delgivare från Kronofogden kom till en adress i Värmland i förra veckan attackerades hen av en hund.
När en delgivare från Kronofogden kom till en adress i Värmland i förra veckan attackerades hen av en hund. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

I förra veckan attackerades en delgivare av en hund. Nu anmäler Kronofogden det inträffade som arbetsolycka.

Enligt en anmälan om arbetsolycka som Kronofogden skickat till Arbetsmiljöverket stod dörren öppen på adressen där delgivningsförsök skulle göras. Delgivaren knackade på, men stannade utanför. Då kom en stor hund som satt löst bunden fram till delgivaren. Hunden nosade först, men gjorde sedan ett utfall.

Delgivaren backade undan. Hunden kom dock efter och då försökte delgivaren fly springande därifrån, varpå hunden slet sig och sprang efter, fällde delgivaren till marken och bet upprepade gånger.

Kvinna jagades av hund – blev biten flera gånger

Delgivaren försökte sparka bort hunden, utan att lyckas samtidigt som en granne kom ut och hojtade att hunden är galen. Slutligen kom dock en person ut från delgivningsadressen, drog undan hunden, hjälpte delgivaren in i bilen och åkte med till vårdcentralen. Där rengjordes och tejpades de öppna såren, som läkare inte ville sy på grund av infektionsrisk. Delgivaren fick också antibiotika och en stelkrampsspruta och är nu sjukskriven.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketHundKronofogdenNyheterVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.