Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir ny kulturchef på Hammarö

Publicerad:
Klara Sköld, Hammarö kommuns nya kulturchef. Foto: Privat

Hammarö kommuns nya kulturchef heter sedan en vecka tillbaka Klara Sköld, men vem är hon?

– Jag är 31 år gammal, uppvuxen i Edsvalla och bor numera i Karlstad. Jag är kulturvetare i botten och har studerat marknadsföring. Jag har tidigare jobbat mycket inom museisektorn, tidigare var jag tillförordnad museichef på Brigadmuseum.

Vad har du för nytta av tidigare erfarenheter?

– Mycket av det jag gjort tidigare har handlat om att berätta om det man gör och att nå ut med verksamheten. Det är viktigt att kunna synliggöra all den fina kultur som finns på Hammarö.

Varför lockade tjänsten?

– Jag gjorde praktik på Hammarö kommun för tio år sedan. Det är en arbetsplats med väldigt familjär stämning. Det ska bli spännande att få jobba med en så bred verksamhet som bibliotek, kulturskola och kulturevenemang.

Vilka är Hammarös styrkor?

– Hammarö har en fin kulturskola med många elever och engagerade pedagoger, det är en stor styrka. På Hammarö försöker man också skapa olika evenemang som passar många människor.

Vad händer i det närmaste?

– Nu handlar det mest om att lära känna alla anställda för att se hur de jobbar. Kultur har alltid legat mig varmt om hjärtat och att kunna förmedla det till andra människor är något jag brinner för. Vi håller på att planera för kulturfestivalen Hammar-Ös med konserter, film och konstutställning i slutet av oktober.

Lycka till på det nya jobbet.

– Stort tack!

Artikeltaggar

HammaröHammarö kommunKlara SköldNöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.