Hoppa till huvudinnehållet

Sam the Man visade sin klass

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Med en snabb avslutning avgjorde Sam the Man på klasshästens vis.
Med en snabb avslutning avgjorde Sam the Man på klasshästens vis. Foto: Lennart Kihlman

De norska gästerna dominerade fredagens V65-omgång i Årjäng när man vann fyra av avdelningarna.

Magnus Teien Gundersen och Vemund M Drolsum tog varsin dubbel.

En av Gundersens vinnare var Sam the Man som visade sin höga klass.

På förhand var Sam the Man inte ens favorit i V65-3, men när Easy Cash ströks under tävlingsdagen fick han överta ett stort favoritskap.

Vi var inne på att Sam the Man skulle kunna ta ledningen trots ett spår långt ut bakom startbilsvingen men Magnus Teien Gundersen valde att inte ladda alls. I stället backade han ner i kön och när det lilla fältet sedan formerade sig hade Sam the Man andra par utvändigt. När det första varvet öppnades på långsamma 14,9 av ledande Deep Pockets såg det lite besvärligt ut för Sam the Mans del men när han avslutade med 09/400 meter blev segern säker före Mellby Frodo.

– Hästen är väldigt snabb ut men han har fått många tuffa öppningar och jag ville ge honom ett snällt lopp i ett litet fält. Det var inte något tempo alls i loppet och det ska till en bra häst för att plocka in längder men han avgjorde enkelt, sa Gundersen.

Magnus Teiens andra seger kom i den fjärde avdelningen med Kaatje. Här var han lite orolig för startmomentet men när Kaatje klarade det och kom till ledningen blev segern säker.

Vemund M Drolsum fick se sig slagen av Sam the Man med Mellby Frodo men det blev ändå en dubbelseger då han vann med de två andra styrningarna för dagen.

"En otrolig häst"

Han inledde med kallblodet Kinge Svarten som fick svar i spetskampen av Löv Teddy men efter ett lopp i andra par utvändigt lopp spurtade han till seger på utmärkta 24,3/2 140 meter voltstart.

I V65-4 var Imperias Juliette klar favorit men hon galopperade bort sig redan in i den första kurvan. Det gynnade Calmass som efter i lopp i kön tackade och tog emot när det första varvet öppnades på 14,5 och bara blåste förbi konkurrenterna på upploppet.

– En helt otrolig häst som vi har fått jobba mycket med då han åkte på en gaffelbandsskada efter Kriteriet för två år sedan. Jag kände i sista sväng att vi skulle vinna loppet, berättade Vemund M Drolsum.

Två värmländska vinster blev det inom V65-spelet.

Carl Johan Jepson gav The Eagle ett smyglopp och han spurtade förbi Global Attitude på upploppet.

Magnus Jakobsson tog sedan revansch genom att vinna V65-finalen med Great Winner. Han kom igenom bra från bakspår på tillägg och plockade ner ledande Profinitif i en hård tvåhästarsduell.

– Det var lite galopper inledningsvis och vi kom igenom bra. Det gick fort till slut men jag hade en bra känsla för att det skulle fixa sig för vår del, sa Jakobsson.

Årets första för Cederin

I det allra första loppet tog Peter Cederin sin första seger för året genom att vinna med Supermusse. Efter ett lopp i rygg på ledande Sirrah vann Supermusse med knapp marginal mot Jojo Dox.

Dagens oddsbomb fixade Peter Ådefors när han vann lopp åtta med Melvinna, som tränas av Kristina Marttala. Trots vida spår under slutvarvet kunde Melvinna avgöra till oddset 85,31.

John Ö Jensen avslutade tävlingsdagen genom att köra O.M.Entertaiyou till ledningen mitt i loppet och sedan hålla undan i en tät slutstrid.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonJohn Ö JensenMagnus JakobssonMagnus Teien GundersenPeter ÅdeforsTravV65Årjängs kommunÅrjängs travbana

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.