Hoppa till huvudinnehållet

”Det är värdefullt att kunna hjälpa Haiti”

Publicerad:
Lars Nilsson och Björn Åström, från Lions, packar tält åt MSB i Kristinehamn. Tälten ska till Haiti.
Lars Nilsson och Björn Åström, från Lions, packar tält åt MSB i Kristinehamn. Tälten ska till Haiti. Foto: Mats Zetterberg

Under torsdagen började Lions packa tält som ska till jordbävningsdrabbade Haiti. Det är klart att de ska skickas i väg.

– Det är värdefullt att kunna hjälpa till. Behovet är stort, säger Lars Nilsson från Lions.

200 tält och drygt 1 000 filtar ska gå i väg. De har UNHCR-standard och rymmer sju personer.

– Vi har köpt in med våra intäkter och skänkt tälten till MSB. Varje tält kostar 5 000 kronor. Vi har haft det här samarbetet med MSB i Kristinehamn sedan 2006, säger Björn Åström som samordnar tälten åt Lions.

Tömmer sitt lager

Samtliga tält som finns i deras lager kommer att skickas till Haiti. Därför är det dags för Lions att köpa fler tält. De kommer att se annorlunda ut.

– De packar även några av våra egna tält. De är mindre och ska främst användas av vår personal samt de från FN. En fördel är att de lätt kan släppas från helikopter om det är svårtillgängligt, säger Per Högman, verksamhetsledare hos MSB:s lager i Kristinehamn.

Han påpekar att de inte kan skicka för mycket och tungt samtidigt. Per Högman vet inte när allt kommer att skickas, men så snart som möjligt.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHaitiKristinehamns kommunPresterud

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.