Hoppa till huvudinnehållet

Norman tävlar i Mästarnas Mästare: ”Något jag alltid velat göra”

Publicerad:
Magnus Norman, som var sportchef för Nordea Open i Båstad i somras, ser fram emot att åka till Spanien i september.
Magnus Norman, som var sportchef för Nordea Open i Båstad i somras, ser fram emot att åka till Spanien i september. Foto: Anders Bjurö/TT

Det blir värmländskt deltagande i den 14:e upplagan av SVT-succén Mästarnas Mästare.

Det då Magnus Norman finns med som en av tio deltagare.

– Lite pirrigt såklart, men något jag alltid velat göra, säger den förre tennisstjärnan till VF.

Efter att i fjol spelats in nere i Skåne, på grund av pandemin, återvänder Mästarnas Mästare nu ner till Medelhavet där tio deltagare åker till Spanien i september för inspelning av programmet som kommer sändas våren 2022.

Stefan Holm, Anna Lindberg, Ulrika Knape-Lindberg, Agneta Andersson, Kenny Bräck, Håkan Loob, Jörgen Jönsson och Kicki Johansson är exempel på värmländska idrottsprofiler som deltagit tidigare säsonger – där Jönsson är den ende som stått som segrare då han 2012 vann före Magnus Wislander och Pernilla Wiberg.

Tackat nej förut

Återstår att se hur det går nu, för nu finns i alla fall chansen till en värmländsk seger då Filipstadssonen Magnus Norman finns med bland de deltagande.

– Jag har fått frågan några gånger, men då har jag tvingats tacka nej eftersom jag varit ute och rest så mycket med ”Stan”, säger Norman och syftar på schweiziska tennisstjärnan med Wawrinka som efternamn som han tränade under flera år.

– Men jag har alltid känt att någon gång vill jag vara med, om jag skulle få frågan igen. Och nu passade det, det ska bli kul att få komma dit och lära känna de andra idrottarna.

Så är gruppindelningen

45-åringen, som slutade spela på ATP-touren 2003, finns med i grupp ett tillsammans med Emma Green, höjdhopp, Antonio Lindbäck, speedway, Ola Lindgren, handboll, och Sofia Loft, taekwondo.

Antonio Lindbäck, Emma Green, Magnus Norman, Ola Lindgren, Sofia Loft. Nedre raden, Carin Hjalmarsson (fd Koch), Frida Wallberg, Henric Stillman, Joanna Stillman och Patrik Järbyn är deltagarna i årets Mästarnas Mästare.
Antonio Lindbäck, Emma Green, Magnus Norman, Ola Lindgren, Sofia Loft. Nedre raden, Carin Hjalmarsson (fd Koch), Frida Wallberg, Henric Stillman, Joanna Stillman och Patrik Järbyn är deltagarna i årets Mästarnas Mästare. Foto: SVT, Jonas Kahlow, Johan Rosenlund, Bildbyrån samt privat.

I den andra gruppen återfinns Patrik Järbyn, alpint, Carin Hjalmarsson (fd Koch), golf, Frida Wallberg, boxning, samt dansparet Joanna Stillman och Henrik Stillman.

– Jag har inte jättebra koll på alla andra, men de som precis slutat eller fortfarande håller på brukar alltid bli farliga. För mig är det ju ett tag sedan jag var aktiv.

Stor knäoperation

Aktiv är dock Magnus Norman fortfarande sett till träning.

– Den fysiska formen är helt okej. Jag gjorde en ganska stor operation av mitt vänstra knä för 1,5 år sedan, men jag hoppas det ska gå bra nu. Sen var jag i ännu bättre form för några år sedan när jag höll på med triathlon, det har jag inte riktigt hållit i nu. Men det ska bli spännande att se hur jag står mig.

Kör du jägarvila varje dag nu framöver?

– Haha, nej... Jag kommer köra på med min regelbundna träning, ungefär varannan dag. Men träna något extra bara för det här kommer jag inte göra, jag ser det som en rolig grej. Men när jag väl är där kommer jag göra det bästa av det och försöka vinna såklart.

Tävlingshornen växer fortfarande ut, och lär så göra på de andra deltagarna också.

– Det brukar bli så, av någon anledning... Det ska bli spännande att se när vi ska möta varandra hur olika personligheter kommer fram. När vi står på startlinjen, då kommer alla vilja vinna.

Artikeltaggar

FilipstadMagnus NormanNöje/KulturTennis

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.