Debatt: Du säger fortfarande ingenting om SD:s smutsiga historia, Filper!

Debatt
PUBLICERAD:
Björn Samuelsson
Foto: Joachim Lagercrantz
Runar Filper kallar det lögner och smutskastning när jag beskriver Sverigedemokraternas och deras ledande företrädares historia, men jag ser inte att han kommenterar sakfrågan, skriver socialdemokraten Björn Samuelsson i ett svar på Filpers replik.

Sverigedemokraternas starke man i Värmland Runar Filper skriver i ett svar på ett debattinlägg från mig att jag ägnar mej åt lögner och smutskastning.

Jag skrev att alla som röstar på SD inte är rasister och det menar jag fortfarande även om Runar Filper menar att jag ljuger och svartmålar.

Runar Filper väljer däremot att inte kommentera det jag beskriver som ett problem av stora mått, nämligen att ledningen för SD har en nazistinspirerad ideologi och en politisk målsättning som går ut på att skilja folk från folk.

Runar Filper väljer att inte kommentera det faktum att många av de ledande företrädarna i SD, bland annat Jimmie Åkesson, har ett förflutet som medlemmar i nazistiska och högerextremistiska organisationer.

Så Runar Filper, jag ljuger fortfarande inte när jag påstår att alla som röstar på SD inte är rasister.

Och jag ljuger inte när jag påstår att många i SD:s ledning har sina rötter i den nazistiska myllan.

Björn Samuelsson (S), Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.