Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad sommarsäsong för Branäs: ”Varm i hela hjärtat”

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Branäs sommarsatsning blev lyckad.
Branäs sommarsatsning blev lyckad. Foto: HP Skoglund

Under den kommande helgen avslutar Branäs sin första sommarsäsong. Omkring 16 000 gästnätter bokades under sex veckor .

– Vi hade satt upp 25 000 som mål, men eftersom det är första gången vi gör detta så är vi väldigt nöjda, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef i Branäsgruppen.

Målet med Branäs nya sommarsatsning har varit att nyttja den infrastruktur som redan finns.

– Det är ju synd att det bara står. Då ville vi skapa en åretruntanläggning, dels för våra gäster men även stugägarna i området – att kunna ge dem en säsong till.

Stugägarna har varit nöjda med satsningen.

– De har sagt att det nu blivit väldigt fint i området. På somrarna har ju annars Branäs sett ut som en byggarbetsplats. Nu är Branäs en fin upplevelse även på sommaren och vi är väldigt glada att vi har lyckats med det.

Även gästerna har varit nöjda.

– Cykelbanorna har många varit positivt överraskade över. Vi har byggt familjevänliga banor som även passar de små. Jag såg en liten kille på en biltema-cykel och då blir man varm i hela hjärtat. Det är precis det som vi vill att detta ska vara. Inte bara för folk i min ålder som köpt en dyr cykel.

När man planerade inför sommaren visste man inte alls vad för typ av gäster som skulle komma.

– Vi fick den målgruppen som vi satsat på. Den största delen av besökarna var familjer, men sen även en del cykelfantaster.

Under sommarsäsongen har det varit en lite annan stämning i området.

– Vi har själva märkt att det inte varit lika stressat, lite mer avslappnat.

Hur många sommargäster hade ni?

– Vi har haft omkring 16 000 gästnätter bokade under säsongen. Vi gick ut hårt och sa att vi skulle försöka nå 25 000, så det blev lägre, men vi är ändå positivt överraskade och väldigt nöjda, säger Mikael Elford och fortsätter:

– 25 000 var en gissning utifrån vinterbeläggningen. Nu har vi gjort oss ett namn, i år visste knappt gästerna att vi fanns på sommaren. Byggloven gick igenom sent, vi fick ut informationen sent. Vi kunde inte bistå gästerna med bilder över cyklingen utan vi fick skicka ritningar. Nästa år är vi mer etablerade.

Nu laddar man istället för skidsäsongen som startar i mitten på december.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenCyklarFritid och livsstilTurism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.