Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt kris på förlossningen

Publicerad:
Troy Enekvist
troy.enekvist@vf.se
Förlossningsavdelningen på Karlstad centralsjukhus
Förlossningsavdelningen på Karlstad centralsjukhus Foto: Marie Blomgren

Bemanningsproblem samtidigt som barnmorskor slutade till följd av överbelastning ledde till att Anna Hessel, tidigare verksamhetschef på kvinnokliniken i Karlstad, sade upp sig i fjol. Nio månader senare är situationen inte bättre – men en ny verksamhetschef är på ingång.

– Jag skulle inte våga säga att det blivit bättre. Många väntar nog på att det ska bli det när man har en ledning på plats som inte bara är tillfällig. Men fortsatt behövs personal, säger Sofia Vähäsalo, ordförande för Värmlands läns Barnmorskeförening.

Bristen på personal beskriver hon som en ond spiral då det är svårt att rekrytera ny personal samtidigt som arbetsmiljön redan är tuff då verksamheten är underbemannad.

– Många får jobba dubbelpass, eller det är mer regel än undantag skulle jag säga. Det är så klart tufft.

Mikael Bergenheim, slutenvårdschef i Region Värmland, delar bilden av problemen med rekrytering.

– Det är tufft att rekrytera. Det är brist på barnmorskor i hela landet och det är ett problem vi delar med nära nog alla förlossningskliniker i Sverige, säger han.

Lämnat yrket eller Värmland

De barnmorskor som lämnat förlossningen har sökt sig till olika alternativa arbetsgivare både innanför och utanför Värmland.

– En del jobbar inom primärvården en del har åkt till Norge, andra jobbar på bemanning runt om i Sverige eller som sjuksköterskor, säger Sofia Vähäsalo.

Från regionens sida pågår ett stort arbete med att få tillbaka den personal som slutat.

– Det är otroligt viktigt att förstå varför de sa upp sig, så vi kan göra det mer attraktivt. Det gäller att punktmarkera de som har sagt upp sig och göra vad som måste göras för att de ska komma tillbaka. Ibland kan vi göra något, ibland inte, säger Bergenheim.

Sofia Vähäsalo, ordförande för Värmlands läns Barnmorskeförening. FOTO: Privat
Sofia Vähäsalo, ordförande för Värmlands läns Barnmorskeförening. FOTO: Privat

Vähäsalo tror att barnmorskor skulle vara villiga att komma tillbaka om man skulle komma igång med bra enhetschefer och ett utvecklingsarbete i verksamheten.

– För att få mer personal måste man visa att man är villig att driva ett utvecklingsarbete så att förlossningsvården och framförallt eftervården ska vara något vi kan stå för, säger Sofia Vähäsalo.

Några nya enhetschefer har ännu inte anställts, men en annons ligger ute.

”Finns risker”

Att personalbristen på förlossningen har varit kritisk under lång tid är inget som patienterna direkt märker av menar Vähäsalo, men pekar samtidigt på att det fortfarande finns risker.

– Vi är en personalkategori som gör mer än vad vi kanske borde. Jag tror inte patienterna märker av att belastningen är som den är. De märker det till viss del så klart, men vi är ganska bra på att göra det vi kan med de händer vi har. Men det är klart att det finns risker, är man för få i personalen och inte hinner med är det inte lika bra som det skulle kunna bli, säger Sofia Vähäsalo.

Under sommaren har verksamheten varit i behov av hyrpersonal för att gå runt, ett behov som kommer att fortsätta under hösten.

Ny verksamhetschef

Sedan Anna Hessel sade upp sig i fjol har tjänsten letts på konsultbasis av en tillförordnad chef. Men i oktober ska en ny verksamhetschef för Kvinnokliniken börja.

– Det är en stor och jätteviktig pusselbit att vi får ordning på förlossningen och får en verksamhetschef. Det är grundbulten i det fortsatta arbetet, säger Mikael Bergenheim.

Personen som rekryterats för uppdraget ska enligt Bergenheim passa jättebra för uppdraget och uppfyller alla kriterier.

– Hon kommer utifrån Värmland, det tycker jag känns jättebra. Hon har mycket nya tankar och stor erfarenhet från andra områden, säger Bergenheim och menar att han känner sig hoppfull om framtiden.

– Det är fortfarande ett tufft och svårt läge. Vi måste arbeta hårt för att hitta lösningar inför nästa sommar och även under resten av det här året för att behålla den personal vi har. Det är definitivt inte så att den svåra situationen är över, men jag känner mig hoppfull.

Artikeltaggar

Vård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.