Debatt: Lögner och smutskastning kommer återigen att vara den röda strategin

Debatt
PUBLICERAD:
Runar Filper, Sverigedemokraterna
Foto: Peter Bäcker
Socialdemokraten Björn Samuelsson ska genast sluta kasta sten i glashus och i stället se om sitt eget bräckliga hus, byggt på lögner och hyllningar till kommunistiska förtryckarregimer, skriver Runar Filper, distriktsordförande för SD i Värmland i en replik på Samuelssons inlägg Inte alla som röstar på SD är rasister – men ideologin är rasistisk.

Hur orkar karln? Björn Samuelsson (S) fortsätter med sin sarkastiska och otrevliga stil, helt utan verklighetsförankring och självkritik, på det bästa sossemanér.

Sverigedemokraterna var länge ensamma om att varna för de problem som de andra partierna skapat. Vi varnade för framväxten av utanförskapsområden, ökningen av grova sexualbrott, organiserad brottslighet, människohandel, hedersvåld, religiös extremism och skenande migrationskostnader – samtidigt som välfärden tillåtits haverera.

Vi varnade tidigt, men de andra partierna valde att inte lyssna. För dig som väljare har det inte spelat någon roll vilket block du röstat på – i slutändan har de prioriterat lika fel. För dem var krisen ett faktum först när deras opinionssiffror vek. Socialdemokraterna, med stöd av Alliansen, reagerade genom att lägga över allt ansvar på kommunerna.

Situationen för redan hårt ansatta områden förvärrades och tidigare trygga och välskötta områden drabbades av oroligheter och kraftigt ökade kostnader.

Sverigedemokraterna är idag det enda partiet som på riktigt kan möjliggöra en annan utveckling för Sverige. Till skillnad från alla de andra partierna vågar vi ifrågasätta och vi står på oss även när det blir obekvämt. Vi styrs inte av allianser, fackförbund eller journalister och kan därför göra det vi själva tror är bäst för Sverige.

Till skillnad från Socialdemokraterna och Moderaterna ändrar vi inte vår politik bara för att opinionssiffrorna viker. Till skillnad från andra vill vi på riktigt bygga upp ett starkt och tryggt Sverige.

Att Socialdemokratin är sprungen ur samma rötter som Sovjetkommunismen, det är Björn Samuelsson tyst om. Hur var det nu, var det inte dina partifränder som var kompisar med både Erich Honecker och Nicolae Ceausescu? Här pratar vi om verkligt meningsutbyte och gullande med högsta ledningen för statsmakter.

Var det inte så att Socialdemokraterna lät tvångssterilisera, i deras tycke oönskade individer, som tattare (som man sa då), utvecklingsstörda med flera. Var det inte så?

Att sen återkommande svartmåla SD som rasister eller fascister eller ännu värre, det ekar desperation. Björn Samuelsson ska genast sluta kasta sten i glashus och i stället se om sitt eget bräckliga hus, byggt på lögner och hyllningar till kommunistiska förtryckarregimer.

Tyvärr mörkas sossarnas mörka historia i medierna, medan hatiska socialdemokrater får stort utrymme i länstidningar som Värmlands Folkblad (VF). Samma tidning som förbjöd SD-annonsering i valet 2014. Lögner och smutskastning kommer återigen att vara den röda strategin inför valet 2022

Runar Filper (SD), distriktsordförande Sverigedemokraterna Värmlands län

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.